Κλειστά σχολεία σήμερα σε 6 περιοχές της Αττικής - Πού θα ανοίξουν πιο αργά

Κλειστά σχολεία σήμερα σε 6 περιοχές της Αττικής - Πού θα ανοίξουν πιο αργά
Κλειστά σχολεία σήμερα Πέμτπη 9/2 σε αρκετές περιοχές λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Πέμπτη (9/2) τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν ακόμα προβλήματα από την κακοκαιρία, σύμφωνα με απόφαση που ελήφθη μετά από νεότερη διαβούλευση του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη με στελέχη της Περιφέρειας, τους δημάρχους και τους μετεωρολόγους Κ. Λαγουβάρδο και Θ. Καλύβα.

Επιπλέον, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής του Βόρειου Τομέα, της Δυτικής, κ.ά., μετά τις εκτιμήσεις των δημάρχων και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών, συμφωνήθηκε οι εκπαιδευτικοί να είναι κανονικά στα σχολεία και η προσέλευση των μαθητών να είναι μέχρι τις 9 το πρωί. Η απόφαση ελήφθη μετά και από σχετική εισήγηση του περιφερειάρχη, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι γονείς.

Ειδικές κακοκαιρίες σχολείων

Τα δημόσια και ιδιωτικά υπερτοπικά σχολεία, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, μουσικά, καλλιτεχνικά, πειραματικά, εσπερινά, ειδικά σχολεία κ.α.)., θα είναι ανοιχτά, εκτός αν υπάρξει αντίθετη απόφαση από τους διευθυντές τους.

«Με εξαίρεση ορισμένους δήμους που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα, τα υπόλοιπα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά», επισημαίνει ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας: «Στα σχολεία που συμφωνήθηκε να ανοίξουν αργότερα, λόγω παγετού και χαμηλών θερμοκρασιών, ζητήσαμε να μπορεί να γίνει η προσέλευση των μαθητών μέχρι τις 9. Μέχρι εκείνη την ώρα, οι διευθυντές και οι υπεύθυνοι των σχολείων χρειάζεται να έχουν μεριμνήσει για να έχουν θερμανθεί οι αίθουσες. Τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία υπερτοπικού χαρακτήρα, θα παραμείνουν ανοιχτά, εκτός αν αποφασιστεί μετά από αξιολόγηση των δεδομένων, διαφορετικά από τους διευθυντές τους. Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας, Οικονομικών και Παιδείας και το σύνολο των στελεχών μας βρίσκονται συνεχώς σε κινητοποίηση προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα προκύπτουν».

Ειδικότερα τα σχολεία που δεν θα πραγματοποιήσουν δια ζώσης μαθήματα λόγω καιρικών συνθηκών, είναι στους δήμους: Ωρωπού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κηφισιάς, Πεντέλης, Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στον δήμο Αχαρνών θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία, με ώρα προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ., εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά:

1. Σχολεία Αχαρνών:

Νηπιαγωγεία: 24ο, 28ο, 29ο, 30ο, 31ο

Δημοτικά Σχολεία: 11ο, 19ο, 21ο, 24ο (συμπεριλαμβάνεται και το 35ο νηπιαγωγείο που συστεγάζεται) 26ο, 27ο, 29ο, 30ο

Γυμνάσια – Λύκεια: 12ο Γυμνάσιο, 6ο Γενικό Λύκειο

2. Σχολεία Βαρυμπόπης: Νηπιαγωγείο – Δημοτικό Σχολείο

3. Σχολεία Θρακομακεδόνων

Νηπιαγωγεία: 1ο, 2ο, 3ο

Δημοτικά Σχολεία: 1ο, 2ο Γυμνάσιο – Γενικό Λύκειο

 • Στον δήμο Φυλής θα λειτουργήσουν κανονικά όλα τα σχολεία εκτός από τα παρακάτω που θα μείνουν κλειστά: Περιοχή Χασιά Πανόραμα, 5ο Δημοτικό και 5ο Νηπιαγωγείο.

Ανοιχτά με ώρες προσέλευσης μέχρι τις 9 π.μ. θα είναι τα σχολεία στους παρακάτω δήμους:

Βόρειου Τομέα

 • Αμαρουσίου
 • Βριλησσίων
 • Ηρακλείου
 • Λυκόβρυσης-Πεύκης
 • Μεταμορφώσεως
 • Αγίας Παρασκευής
 • Παπάγου-Χολαργού
 • Φιλοθέης-Ψυχικού

Π. Ε. Νήσων

 • Κυθήρων
 • Σαλαμίνας

Π. Ε. Ανατολικής Αττικής

 • Παλλήνης
 • Ραφήνας -Πικερμίου
 • Σπάτων -Αρτέμιδος
 • Λαυρεωτικής
 • Σαρωνικού
 • Κρωπίας
 • Μαρκοπούλου
 • Παιανίας

Εύβοια

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Εύβοια, καθώς η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» συνεχίζεται και προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλους τους δήμους αλλά και στη Σκύρο.

Πρώτος ο δήμος Καρύστου ανακοίνωσε επίσημα ότι όλες οι σχολικές μονάδες θα είναι κλειστές αύριο, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι δήμοι.

Φθιώτιδα

Κλειστά θα είναι και σημερα όλα τα σχολεία στη Στυλίδα.

Η ανακοίνωση: «Με απόφαση της Δημάρχου Στυλίδας, κ. Βιργινίας Στεργίου, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Στυλίδας -και της Δ.Ε. Στυλίδας- για αύριο Πέμπτη 09-02-2023, λόγω των έκτακτων συνθηκών (χιονόπτωση, ισχυρός παγετός) που επικρατούν στην περιοχή».

Το ίδιο και στα Καμένα Βούρλα. «Κλειστά θα παραμείνουν, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεις και παγετός), τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καμένων Βούρλων την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, για την ασφάλεια των μαθητών» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Με απόφαση του Δημάρχου Λοκρών, Αθανάσιου Ζεκεντέ, οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι Παιδικοί Σταθμοί, τα ΚΔΑΠ, το Δημοτικό Ωδείο Αταλάντης και οι Δημοτικές Φιλαρμονικές του Δήμου Λοκρών, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Με απόφαση της Δημάρχου Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασίας Στιβακτή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν, για την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023:

Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών και ΚΔΑΠ Κοινότητας Αμφίκλειας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης.

Την λειτουργία από τις 10:00 π.μ, των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικών Σταθμών των Κοινοτήτων Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας. Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.Π.) Κάτω Τιθορέας και Ελάτειας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αμαρίου.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε από τον δήμαρχο Αμαρίου κ. Παντελή Μουρτζανό για την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, των χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού που συνεχίζουν να επικρατούν στην περιοχή.

Βόλος

Η ανακοίνωση για τα κλειστά στον Αλμυρό: Σας ενημερώνουμε ότι με την υπ’ αριθμ. 28/2023 Απόφαση Δημάρχου Αλμυρού (ΑΔΑ: 9ΙΠΛΩΨ7-8ΤΓ) , τα σχολεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και αύριο, Πέμπτη 9-2-2023, λόγω χιονόπτωσης.

 • Εμφανίσεις: 7

Καιρός σήμερα: Εξασθενεί η «Μπάρμπαρα», επιμένει ο παγετός - Πού θα χιονίσει

Ο ισχυρός παγετός και οι χαμηλές θερμοκρασίες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού, σήμερα Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, καθώς η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αν και σε ύφεση, θα επιμείνει και σήμερα κατά…

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 7

Δεν τελειώσαμε ακόμα με τα χιόνια - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες

Δεν τελειώσαμε ακόμα με τα χιόνια - Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες
Δεν ξεμπερδέψαμε ακόμα με την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». Πού θα χιονίσει σήμερα

Με χιόνια και παγετό κάνει αισθητή την παρουσία της και σήμερα Πέμπτη (9/2) η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα». 

Ο χιονιάς και ο παγετός θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί περιοχές καθώς σε ορισμένες περιοχές οι χιονοπτώσεις θα επιμένουν.

Χθες η ΕΜΥ επικαιροποίησε το δελτίο της και για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ανατολικά και νότια με βαθμιαία μείωση των εντάσεων.

Ειδικότερα οι χιονοπτώσεις προβλέπεται να συνεχιστούν μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες στις Σποράδες, την κεντρική και βόρεια Εύβοια, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία πρόσκαιρα μέχρι μέτριας έντασης.

Επιπροσθέτως παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, ο οποίος θα είναι κατά τόπους ισχυρός και στα βορειοδυτικά ολικός (καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας αρνητικές θερμοκρασίες).

Αναφορικά με την Αττική, από τις πρώτες πρωινές ώρες θα ρίχνει χιονόνερο ή χιόνι που θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 6 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Μαγνησίας, της βόρειας Εύβοιας και της ανατολικής Στερεάς με βαθμιαία εξασθένηση .

Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά των βόρειων Κυκλάδων και της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά ανατολικοί 6 με 7 και τοπικά στο νότιο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια τους 5 με 7 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 8 με 10 βαθμούς και στα νότια τοπικά τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός και στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά κατά τόπους ολικός.
Ενδεικτικές τιμές ελαχίστων θερμοκρασιών στα βόρεια -05 βαθμούς Κελσίου, όπου στην δυτική Μακεδονία θα είναι 4-5 βαθμούς Κελσίου χαμηλότερη και στα κεντρικά -02 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις, οι οποίες θα εκδηλώνονται και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στα βόρεια με βαθμιαία εξασθένηση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 06 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και από τις βραδινές ώρες πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον πέντε) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.
Ανεμοι: Ανατολικοί 4 με 6, στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Σποράδες, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου, με βαθμιαία εξασθένηση. Ειδικότερα στην ανατολική Μαγνησία, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία προβλέπεται κατά τόπους μέτρια ένταση των φαινομένων μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά των βορείων Κυκλάδων και της Κρήτης λίγες παροδικές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου παροδικές νεφώσεις με χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις, οι οποίες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά διαστήματα μέτριας έντασης μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

 Σάκης Αρναούτογλου: Πού χρειάζεται προσοχή

Τον κώδωνα του κινδύνου για τον παγετό κρούει ο Σάκης Αρναούτογλου μετά τις χιονοπτώσεις κυρίως κατά τις πρωινές ώρες. 

«Θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή εκεί όπου χιόνισε και μάλιστα σε παραθαλάσσιες πεδινές περιοχές. Θεσσαλία, βορειοανατολική Στερεά, Εύβοια αλλά και σε περιοχές της Αττικής πλέον, στα ημιορεινά, ορεινά καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας, τις επόμενες ημέρες θα βγαίνει και κάποιος ήλιος, θα αρχίσουν να λιώνουν αυτά τα χιόνια μέσα στην ημέρα αλλά θα παγώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Live η κακοκαιρία από το Windy:

 

 • Εμφανίσεις: 10

Προς τα...δεξιά το εκκρεμές του ΠΑΣΟΚ - Η τροπολογία Κασιδιάρη και το παρασκήνιο με τη ΝΔ

Προς τα...δεξιά το εκκρεμές του ΠΑΣΟΚ - Η τροπολογία Κασιδιάρη και το παρασκήνιο με τη ΝΔ
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το μόνο, εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που ανακοίνωσε ότι υπερψηφίζει την τροπολογία.

Ένα βήμα πιο μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο κοντά στη ΝΔ έφερε το ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για τον αποκλεισμό του ναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασσιδιάρη. Το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη ήταν το μόνο, εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας που ανακοίνωσε ότι υπερψηφίζει την τροπολογία, την οποία, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η ΜΕΡΑ25 καταψήφισαν εμμένοντας στις ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικώς το «παρών».

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο, με διαρκείς διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη με τον επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή, προκειμένου τελικώς να στρωθεί ο δρόμος για την υπερψήφιση της τροπολογίας από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει το πολιτικό προσωπικό της χώρας διχασμένο σε μία υπόθεση όπως αυτή της διαχείρισης του νεοναζιστικού μορφώματος του φυλακισμένου Κασσιδιάρη και τα κομματικά επιτελεία, τουλάχιστον των τριών πρώτων κομμάτων, να αναδιαμορφώνουν τη στρατηγική τους, περιλαμβάνοντας και το πρώτο «σήμα» που έστειλε με τη στάση του κόμματός του ο κ. Ανδρουλάκης για την πιθανή μετεκλογική συμπεριφορά του.

Όπως ήταν περίπου προδιαγεγραμμένο, η χθεσινή μαραθώνια συζήτηση στη βουλή, όπως και η διαβούλευση που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα, δεν κατόρθωσε να μειώσει την απόσταση, κυρίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία, πέρα από τους προβληματισμούς γι αυτό καθ αυτό το περιεχόμενο της τροπολογίας, «διέκρινε» πίσω από την καθυστερημένη πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου, μικροκομματικές επιδιώξεις.

Τα πυρά που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσαν νέες πινελιές στα προεκλογικά αφηγήματα των δύο πρώτων κομμάτων. Η κυβερνητική πλειοψηφία να καταγγέλλει δια του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου τον κ. Αλ. Τσίπρα ότι «συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση καθώς και ότι «η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, για αυτό και η Ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εκπροσώπου της κ. Π. Τσαπανίδου, σημείωσε ότι «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και να προτείνει τελικά ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου - Κοντιάδη, η κυβέρνηση επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη». Κατηγόρησε επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «στη δήλωση του περισσεύει η υποκρισία» και πρόσθεσε : «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η ΧΑ πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως πολιτικό κόμμα».

Στο παρασκήνιο της συνεδρίασης, πάντως, βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα, έλεγαν ότι η κυβερνητική πρόταση και αυτή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να έχουν ενοποιηθεί, αν και οι δύο πλευρές προχωρούσαν σε εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Κάτι, που όμως δεν συνέβη.

«Έχουμε απαντήσει στα πάντα και ενσωματώσαμε όλες τις παρατηρήσεις. Το ΚΚΕ έχει αντίρρηση αρχής για λόγους που ανάγονται στην δική του ιστορική εμπειρία. Δεν τις συμμερίζομαι τις θεωρώ υπερβολικές αλλά τις ακούω. Στην ίδια κατηγορία βάζω και τις παρατηρήσεις του ΜεΡΑ25. Για τους άλλους που δέχεστε τους στρατηγικό στόχο εδώ πια δεν μπορείτε να επιμείνετε στην άρνηση», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «αν μετά από όλα αυτά επιμείνετε σε άρνηση τότε θα είστε έκθετοι και έωλοι ως προς τον στρατηγικό στόχο».

 • Εμφανίσεις: 16

Αυτές είναι οι δυο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σε Λακωνία και Κάλυμνο

Αυτές είναι οι δυο νέες Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού σε Λακωνία και Κάλυμνο
Τι προβλέπουν τα Προεδρικά Διατάγματα. Ποιος είναι ο σκοπός της λειτουργίας τους.

Την ίδρυση Ακαδημίας Εμπορικού ναυτικού στη Λακωνία και της σχολής Μηχανικών στην Κάλυμνο, προβλέπουν αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν ήδη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η νέα Ακαδημία στον νομό Λακωνίας θα έχει έδρα στη Νεάπολη και όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές «για την υλοποίηση της εκπαιδευτικής υποδομής, ο Δήμος μας θα διαθέσει άμεσα για τη στέγασή της, υπάρχον κτίριο επαρκές, κατάλληλο και λειτουργικό εμβαδού 1.625,97 τμ στην παραλία της Νεάπολης, καθώς και θα συνδράμει σε οτιδήποτε περαιτέρω απαιτηθεί.

Το κτίριο εκτείνεται σε 3 επίπεδα με 10 αίθουσες διδασκαλίας, αμφιθέατρο, αίθουσα εκδηλώσεων, 2 αίθουσες Γυμναστηρίου, αίθουσες καθηγητών, γραφεία, αποθήκες, βοηθητικοί χώροι, χώροι υγιεινής. Το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα για την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Λακωνίας και της Σχολής Πλοιάρχων αυτής, προβλέπει τα εξής:

Η Α.Ε.Ν. Λακωνίας έχει ως αποστολή:

 • α) Τη δημιουργία αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού πλήρως καταρτισμένων με ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική γνώση του αντικειμένου, καθώς και την εξειδίκευση αυτών, βασισμένη στις οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο της ναυτιλίας.
 • β) Τη διατήρηση στενής και αμφίδρομης σχέσης με τους ναυτιλιακούς και άλλους συναφείς οικονομικούς φορείς της χώρας.
 • γ) Τη συνεργασία με άλλα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και με φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, για την επίτευξη του σκοπού της.
 • δ) Τη συμμετοχή της σε προγράμματα εφαρμογής και ανάπτυξης της ναυτικής τεχνολογίας, της διοίκησης και της εκμετάλλευσης του πλοίου.
 • ε) Τη συμβολή της στον προσανατολισμό των νέων στο ναυτικό επάγγελμα.
 • στ) Την ενημέρωση της κοινής γνώμης για τον σκοπό λειτουργίας της και τη γενικότερη αποστολή της.
 • ζ) Τη σύμπραξη από κοινού με τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) για τη διοργάνωση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) και τη διεξαγωγή έρευνας σε τομείς ενδιαφέροντος της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας.

Στην Α.Ε.Ν. Λακωνίας λειτουργεί Σχολή Πλοιάρχων, η οποία αποσκοπεί στην εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού ειδικότητας πλοιάρχου, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις της ναυτιλιακής θεωρίας, της ναυτικής τέχνης και ικανότητας, ώστε να επανδρώσουν τον στόλο του εμπορικού ναυτικού.

Σχολή Μηχανικών στην Κάλυμνο

Την ίδρυση, οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία Σχολής Μηχανικών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου, προβλέπει Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης. Σκοπός λειτουργίας της Σχολής Μηχανικών της Α.Ε.Ν. Καλύμνου είναι η εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού ειδικότητας μηχανικού, προκειμένου οι τελευταίοι να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα προσόντα και γνώσεις της ναυτικής μηχανολογίας, της ηλεκτρολογίας, της ηλεκτρονικής και των συστημάτων ελέγχου, επισκευής και συντήρησης των μηχανών των πλοίων, ώστε να επανδρώσουν τον στόλο του εμπορικού ναυτικού.

 • Εμφανίσεις: 15

Τα 3 συμπεράσματα από το 7ο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου

Τα 3 συμπεράσματα από το 7ο Συνέδριο Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου
Αδήριτη ανάγκη η εφαρμογή Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου.

Ορισμένα από τα συμπεράσματα του 7ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), το οποίο πραγματοποιήθηκε με σημείο αναφοράς την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, αφορούν την ανάγκη να δοθούν από την Πολιτεία περισσότερα χρήματα για την Υγεία και να έχουν οι ασθενείς απρόσκοπτη και άμεση πρόσβαση σε ό,τι πιο σύγχρονο θεραπευτικό μέσο υπάρχει παγκοσμίως.

«Αδήριτη ανάγκη για τη χώρα μας είναι η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου, που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες και την εμπειρία των ίδιων των ασθενών» αναφέρουν από την ΕΛΛΟΚ. Επίσης, όπως τονίστηκε στα συμπεράσματα, «απαραίτητη είναι η αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία, προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία και η βιωσιμότητα της ογκολογικής περίθαλψης».

Και πρόσθεσαν τα παρακάτω συμπεράσματα - αιτήματα για πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου:

 1. Ανεκπλήρωτη ανάγκη για τους ασθενείς, είναι η πρόσβαση στις σύγχρονες διαγνωστικές μεθόδους (πάνελ βιοδεικτών, next generation sequencing) για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.
 2. Προαπαιτούμενη είναι η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να διασφαλιστεί όχι μόνο η επιβίωση των ασθενών με καρκίνο, αλλά η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.
 3. Σημαντική κρίνεται η επίδραση της θεραπευτικής αξιοποίησης της τέχνης και του πολιτισμού, στους ασθενείς με καρκίνο όπως έχει ήδη αποδειχθεί από δημιουργικά προγράμματα για ογκολογικούς ασθενείς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή.

Ο κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου, ο κ. Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Imperial College London School of Economics και πρώην υπουργός Επικρατείας, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να αλλάξει η νοοτροπία με την οποία διαχρονικά η πολιτεία θεωρεί την υγεία ως κόστος και να την αντιμετωπίζει ως μία επένδυση που θα συνεισφέρει στην ευημερία της κοινωνίας και της χώρας.

Το 7ο Ετήσιο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ τίμησαν με την παρουσία τους, εκπροσωπώντας τη κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας, Αθανάσιος Πλεύρης, ο οποίος άνοιξε επίσημα τις εργασίες του Συνεδρίου τονίζοντας το χρέος της Πολιτείας να εργαστεί για την καλύτερη δυνατή περίθαλψη των ογκολογικών ασθενών. Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεχούς προσπάθειας από την Πολιτεία για τη βελτίωση της ογκολογικής περίθαλψης. Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα Μίνα Γκάγκα, η οποία ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με την ΕΛΛΟΚ και τους επιστημονικούς φορείς, με στόχο τη βελτίωση της ογκολογικής φροντίδας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, που παρουσίασε το πρόγραμμα πολιτιστικής συνταγογράφησης, το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο επόμενο διάστημα και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία τόνισε τη σημασία των προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο που τίθενται ή θα τεθούν σύντομα σε εφαρμογή για πρώτη φορά.

Με παρέμβασή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, τόνισε ότι η ψηφιακή μεταρρύθμιση των υπηρεσιών υγείας θέτει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, ενώ σε μήνυμα που απέστειλε η υφυπουργός Υγείας, κα Ζωή Ράπτη, αναφέρθηκε τη σημασία της ψυχογηριατρικής υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο στην τρίτη ηλικία.

 • Εμφανίσεις: 18

Απόκριες 2023: Ανοίγει το Τριώδιο - Πότε πέφτουν Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα

Αντίστροφη μέτρηση για τις φετινές απόκριες με αρκετούς να κοιτάζουν τα ημερολόγια τους για να προγραμματίσουν που θα «τσικνίσουν» και πότε θα γιορταστούν τα Κούλουμα.

Περισσότερα...


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: CNN.gr


 • Εμφανίσεις: 32

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Survivor All Star - Κατερίνα Δαλάκα: Η πρώτη «αινιγματική» αντίδραση μετά την αποβολή της
 2. Survivor All Star: Έπαθλο επικοινωνίας και φαγητό στους Διάσημους πριν την αποχώρηση
 3. Εορτολόγιο Φεβρουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Πέμπτη 9/2
 4. ΕΟΔΥ: Πού θα διενεργούνται δωρεάν rapid test την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου
 5. Ταμίλα Κουλίεβα: Παίρνω μηνύματα για την Υβόννη στους Παγιδευμένους
 6. Σεισμός στη Συρία: Τυχερός σκυλάκος διασώθηκε από τα συντρίμμια (βίντεο)
 7. Τουρκία: 5 πτήσεις με ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα
 8. Σεισμός στην Τουρκία: Κουβέρτες, κρεβάτια και σκηνές για στέγη και κινητά ιατρεία στέλνει η Ελλάδα
 9. Επιχείρηση της CIA το σαμποτάζ στον Nord Stream - Πώς αντέδρασε ο Λευκός Οίκος στην αποκάλυψη
 10. Σάκης Αρναούτογλου: Ο επόμενος κίνδυνος μετά τα χιόνια - Πού χρειάζεται προσοχή
 11. Τουρκία: «Χάρτινα» κτίρια σε χώρα γεμάτη ρήγματα - Το σκάνδαλο στις κατασκευές με υπογραφή Ερντογάν
 12. Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Ακυρώσεις δρομολογίων τρένων και την Πέμπτη
 13. Κακοκαιρία Μπάρμπαρα: Υποχωρεί ο χιονιάς από την Πέμπτη - Επιμένει η παγωνιά
 14. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ψήφισαν την «τροπολογία Κασιδιάρη»
 15. Παραδοχή Γεωργιάδη: Θέμα τακτικής να έρθει η διάταξη για «μπλόκο Κασιδιάρη» λίγο πριν τις εκλογές

VIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Tzimas Home Accessories
RATECH - Τεχνικό Γραφείο Αναλκυστήρων
Carbon Off - Ιωάννινα
ACS ...σημαίνει courier