Logo

Volvo: Αύξηση πωλήσεων κατά 43% σε όλο τον κόσμο

Volvo: Αύξηση πωλήσεων κατά 43% σε όλο τον κόσμο

Η Volvo γνωστοποίησε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 43% στις πωλήσεις των αυτοκινήτων της σε όλο τον κόσμο, σε σχέση με τον περσινό Μάιο.

Συνεχώς αυξανόμενη είναι η αύξηση των πωλήσεων της Volvo, καθώς διευρύνει για 11ο συνεχόμενο μήνα τις πωλήσεις της παγκοσμίως με τον Μάιο να διαγράφεται αύξηση 43% σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα.

Μιλώντας με αριθμούς…, η Volvo διέθεσε συνολικά 64.111 αυτοκίνητα έναντι 44.830 αυτοκινήτων την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την αύξηση να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρή ζήτηση που παρουσιάζουν οι αγορές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου - Μαΐου, οι πωλήσεις έφτασαν τα 312.533 αυτοκίνητα, γεγονός που σημαίνει ότι καταγράφηκε αύξηση κατά 49,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

Περίοπτη θέση καταλαμβάνουν οι πωλήσεις της σειράς Recharge, που περιλαμβάνει μοντέλα με αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης, καθώς τα συγκεκριμένα μοντέλα αντιπροσωπεύουν το 40% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας στην Ευρώπη.

Αντίθετα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι πωλήσεις Μαΐου ήταν αυξημένες κατά 38,9% σε σχέση με τον Μάιο του 2020, χάρη κυρίως στην ισχυρή ζήτηση για τα XC90 και XC60., ενώ συνολικές πωλήσεις έφτασαν τα 13.221 αυτοκίνητα, έναντι 9.519 την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, όταν αρκετές πολιτείες εφάρμοζαν περιοριστικές πολιτικές λόγω της πανδημίας.

Τέλος σημειώνεται ότι οι ευρωπαϊκές πωλήσεις άγγιξαν τον Μάιο τις 24.761 μονάδες, αυξημένες κατά 65,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, με την Κίνα να αποτελεί την μεγαλύτερη αγορά της Volvo.

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσε για 14ο συνεχόμενο μήνα αύξηση πωλήσεων, με το συνολικό όγκο να φτάνει τα 16.895 αυτοκίνητα το φετινό Μάιο και πρέπει να αναφερθεί ότι η αύξηση αυτή οφείλεται στη σταθερά υψηλή ζήτηση για τα μοντέλα XC60 και S90 που παράγονται εκεί.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  • VOLVO
  • ΠΩΛΗΣΕΙΣ
  • ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΗ


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter