Logo

Suzuki eVX Concept: O ηλεκτροκίνητος διάδοχος του Vitara

Suzuki eVX Concept: O ηλεκτροκίνητος διάδοχος του Vitara
H Suzuki παρουσίασε στην έκθεση «Auto Expo» της Ινδίας το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο eVX Concept, που θα κυκλοφορήσει σε τελική μορφή το 2025 και θα διαδεχθεί το δημοφιλές SUV Vitara.

Η Suzuki έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά τη μετάβασή της στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης και έχει μείνει αρκετά πίσω σε σχέση με τους ανταγωνιστές της. Aυτή τη στιγμή βασίζεται η γκάμα της Suzuki σε ήπια υβριδικά σύνολα, ενώ περιλαμβάνει και δύο Full Hybrid μοντέλα, το SUV Across και το στέισον βάγκον Swace, που αποτελούν αδελφάκια του Toyota RAV4 και της αντίστοιχης έκδοσης της Corolla.

isuzukievx2

To μήκος του πεντάθυρου αμαξώματος ανέρχεται σε 4,3 μ.

Η ιαπωνική μάρκα δείχνει ωστόσο διατεθειμένη να καλύψει το χαμένο έδαφος και να αναπτύξει μία παγκόσμια στρατηγική στον τομέα της συγκεκριμένης τεχνολογίας, η οποία αναμένεται να κυριαρχήσει μελλοντικά στον κλάδο της αυτοκίνησης. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αποκάλυψε η Suzuki στην έκθεση Auto Expo, που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί της Ινδίας, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο με την ονομασία eVX Concept.

Με τετρακίνηση και 550 χλμ. αυτονομία

Δεν πρόκειται πάντως για κάποιο μοντέλο παραγωγής, αλλά για το πρωτότυπο ενός πεντάθυρου SUV με 4,3 μ. μήκος, 1,8 μ. πλάτος και 1,6 μ. ύψος, που τοποθετείται με βάση τις εξωτερικές διαστάσεις του ανάμεσα στα γνωστά μας Vitara και SX4 S-Cross.

isuzukievx3

To Suzuki eVX Concept διαθέτει έντονες ακμές και θα εφοδιάζεται με σύστημα 4Χ4.

Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του eVX παραπέμπουν ξεκάθαρα σε μοντέλο ελεύθερου χρόνου (Sport Utility Vehicle ή SUV), καθώς το συμπαγές αμάξωμα διαθέτει καθαρές γραμμές, έντονες ακμές, ψηλά τοποθετημένο μπροστινό καπό, ποδιά πατώματος και πλευρικά προστατευτικά στοιχεία.

Λανσάρισμα το 2025

Το νέο SUV θα εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης, για το οποίο δεν ανακοίνωσαν πάντως οι Ιάπωνες περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ θα διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 60 kWh και θα προσφέρει αυτονομίες της τάξης των 550 χιλιομέτρων.

isuzukievx4

Η ποδιά του πατώματος αναδεικνύει τον περιπετειώδη χαρακτήρα του νέου SUV.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το καινοτόμο κιβώτιο ταχυτήτων δύο σχέσεων, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας μεταξύ της Suzuki και της καναδικής Inmotive και υπόσχεται 15% οικονομικότερη κατανάλωση ενέργειας και 15% καλύτερες επιταχύνσεις. Η έκδοση παραγωγής του eVX αναμένεται το 2025 στην αγορά και πιθανολογείται, ότι το πρώτο 100% ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Suzuki θα φέρει την ονομασία Vitara!

isuzukievx1

Ο CEO της Suzuki, Toσιχίρο Σουζούκι (αριστερά) αποκαλύπτει το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter