Logo

Ράλι Ακρόπολις: 70 χρόνια παρουσίας στα διεθνή αθλητικά δρώμενα

Ράλι Ακρόπολις: 70 χρόνια παρουσίας στα διεθνή αθλητικά δρώμενα
Το WRC επιστρέφει στην Ελλάδα με το «Ράλι Ακρόπολις» που γιορτάζει τα 70 χρόνια παρουσίας του στα διεθνή αθλητικά δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Λιγότερο από δύο μήνες απομένουν μέχρι την πρεμιέρα του WRC για το 2023, μια σεζόν όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα επισκεφθεί και την χώρα μας για το «Ράλι Ακρόπολις» με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 7-10 Σεπτεμβρίου. Το «Ράλλυ των Θεών», έχοντας κερδίσει μια σταθερή θέση στο ημερολόγιο της FIA, το 2023 θα συνδυάσει την αγωνιστική πρόκληση με τους εορτασμούς των 70 χρόνων παρουσίας του στα διεθνή αθλητικά δρώμενα.

Ανυπόμονος για την νέα σεζόν είναι και ο πρωταθλητής του 2022, Κάλε Ροβάνπερα, ο οποίος μπορεί στην Ελλάδα να πήρε μόλις 4 βαθμούς αλλά η επίδοσή του καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος ήταν εξαιρετική. «Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά οι διαφορές ανάμεσα στα οχήματα θα είναι μικρότερες και το ενδιαφέρον πολύ μεγαλύτερο», είπε ο Φινλανδός, «Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα αυτή τη σεζόν και το GR Yaris ήταν εξαιρετικό παρά τις αλλαγές και τους νέους κανονισμούς, αλλά είδαμε και τα άλλα πληρώματα να είναι εξίσου δυνατά. Όμως θα πρέπει να συνεχίσουμε την δουλειά προκειμένου να παραμείνουμε στην κορυφή».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του WRC για το 2023:

calendar 2023 wrc 1

 Όμως στην Ελλάδα, εκτός από τα πληρώματα του WRC, αναμένεται να φιλοξενήσει και αυτά του Junior WRC καθώς το «Ράλι Ακρόπολις» θα είναι ο τελευταίος σταθμός του πρωταθλήματος. Το ημερολόγιο του 2023 έχει παρόμοια… αίσθηση με αυτό του 2022, με τους οδηγούς για άλλη μια φορά να αντιμετωπίζουν χιόνι, πάγο, άσφαλτο και διάφορες επιφάνειες από χαλίκι, ξεκινώντας σε μια χιονισμένη Σουηδία από τις 09 έως τις 12 Φεβρουαρίου.

Επόμενος σταθμός είναι η Κροατία που παρέχει την πρώτη ασφάλτινη πρόκληση της σεζόν από τις 20 έως τις 23 Απριλίου - σηματοδοτώντας το τρίτο συνεχόμενο ταξίδι στο Ζάγκρεμπ για τους juniors. Η σκόνη και η ζέστη αποτελούν την επόμενη πρόκληση στο ημερολόγιο καθώς το πρόγραμμα επιστρέφει στο νησί της Σαρδηνίας για πρώτη φορά από το 2019, στις 01-04 Ιουνίου.

Ακολουθεί ένα ολοκληρωμένο «φεστιβάλ ταχύτητας» στους γρήγορους χωματόδρομους της Εσθονίας 20-23 Ιουλίου, πριν ολοκληρωθεί και πάλι η σεζόν στους ανώμαλους και βραχώδεις ορεινούς δρόμους της Ελλάδας, από 07-10 Σεπτεμβρίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Junior WRC για το 2023:

junior wrc 2023 1

 



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Versicherungsvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter