Logo

F1: Η εμφύλια μάχη πριν το Γαλλικό Γκραν Πρι

F1: Η εμφύλια μάχη πριν το Γαλλικό Γκραν Πρι
Το Γαλλικό Γκραν Πρι πλησιάζει και δύο απο τους 20 πιλότους της F1 ετοιμάζονται για τον αγώνα της πατρίδας τους.

Μετά από μία εβδομάδα… απουσίας, η F1 επιστρέφει με το Γαλλικό Γκραν Πρι το οποίο μπορεί να μην βρίσκεται πολύ ψηλά στην λίστα των αγαπημένων αγώνων των φιλάθλων, όμως μας έχει χαρίσει όμορφες στιγμές και ενδιαφέρουσες μάχες.

Φέτος το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Red Bull και την Ferrari, με τους Μαξ Φερστάπεν και Σαρλ Λεκλέρ αντίστοιχα να μάχονται για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή, την ίδια στιγμή που η Mercedes αρχίζει να ανακάμπτει.

{https://twitter.com/F1/status/1548994410246979592}

Όμως εκτός από την μάχη κορυφής, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει και η άτυπη κόντρα των δύο Γάλλων πιλότων που βρίσκονται στην F1, του Πιέρ Γκασλι (Alpha Tauri) και του Εστεμπάν Οκόν (Alpine).

Έτσι η διοργανώτρια αρχή θέλησε να μας δώσει μερικά από τα στατιστικά που σχετίζονται με την καριέρα των δύο, λίγο πριν τον αγώνα που θα διεξαχθεί στην πατρίδα τους.

Ξεκινώντας από τον πρώτο τους αγώνα, ο Οκόν έκανε το ντεμπούτο του στο Βελγικό Γκραν Πρι του 2016 ενώ ο Γκασλί μερικούς μήνες αργότερα, στην Μαλαισία το 2017. Ο πρώτος έχει συμπληρώσει 100 αγώνες ενώ ο δεύτερος αναμένεται να φτάσει τριψήφιο αριθμό μέσα στην φετινή σεζόν, καθώς μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί 97 φορές.

Ο Εστεμπάν Οκόν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει 324 βαθμούς, ενώ ο Πιέρ Γκασλί έναν παραπάνω (325) και εκτός αυτού έχει καταφέρει να ανέβει στο βάθρο τρεις φορές έναντι δύο του πιλότου της Alpine. Τέλος στο πιο σημαντικό στατιστικό, τις νίκες, οι δυο τους έχουν καταφέρει να σημειώσουν από μία.

Δείτε τα στατιστικά:

f1 stats fr

Μπορεί οι… αριθμοί να δείχνουν ότι οι δύο πιλότοι έχουν παρόμοια απόδοση μέσα στην πίστα, όμως η αλήθεια είναι ότι ο Γκασλί έχει προσφέρει περισσότερες στιγμές ενθουσιασμού στους φιλάθλους με τις επιδόσεις του στην πίστα. Μπορεί να έχει αρκετές εγκαταλείψεις αλλά πάντα θα αδράξει την ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό προσπέρασμα.

Αντίθετα ο Οκόν αγωνίζεται δίπλα σε έναν από τους πιο έμπειρους πιλότους στην ιστορία της F1, τον Φερνάντο Αλόνσο, και τα αποτελέσματά του δείχνουν σταθερότητα και αξιοπιστία δεδομένου του μονοθεσίου το οποίο οδηγεί.



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Finanznachrichten


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter