Logo

Formula 1: Ο Φέτελ πρωτοστατεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Formula 1: Ο Φέτελ πρωτοστατεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
Ενόψει το Γκραν Πρι Μαϊάμι, ο Σεμπάστιαν Φέτελ υπενθύμισε ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από την Formula 1, καθώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει όλο τον πλανήτη.

Λαμπερό, φαντασμαγορικό και συναρπαστικό αναμένεται το Γκραν Πρι Μαϊάμι, με την Formula 1 να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην συγκεκριμένη πόλη, καθώς οι διοργανωτές κατασκεύασαν την πίστα πριν από μερικούς μήνες.

Όμως όλη η λάμψη και η προώθηση ενός αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σκεπάζει το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής, το οποίο έφερε στο προσκήνιο με τον δικό του τρόπο ο οδηγός της Aston Martin, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Έχοντας κατακτήσει 4 παγκόσμια πρωταθλήματα, ο Γερμανός πιλότος είναι ένας από τους αγαπημένους των φιλάθλων τόσο για κατορθώματά του μέσα στην πίστα, όσο και για τις κινήσεις του έξω από αυτή.

Ο «Σεμπ» έχει έντονη περιβαλλοντική δράση, καθώς πολλές φορές έχει κάνει έκκληση για όσο το δυνατόν μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, ενώ μετά από αγώνες έχει «συλληφθεί» από τον φωτογραφικό φακό να μαζεύει σκουπίδια και να ανακυκλώνει απορρίμματα που άφησαν πίσω τους οι φίλαθλοι στις κερκίδες.

Το μπλουζάκι που φόρεσε στο Μαϊάμι

Οι διοργανωτές αποφάσισαν να κάνουν μία μικρή αλλά φαντασμαγορική τελετή παρουσίασης πριν τον αγώνα της Κυριακής, με τις ομάδες να εμφανίζονται εκπροσωπούμενες από τους δύο πιλότους και τον αρχηγό.

Όλοι οι οδηγοί φορούσαν τα μπλουζάκια με το σήμα και τους χορηγούς των ομάδων τους, εκτός από τον Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος δεν επέλεξε τα ρούχα με τα οποία τον είχε προμηθεύσει η Aston Μartin, και φόρεσε ένα λευκό t-shirt όπου αναγραφόταν: «Μαϊάμι 2060 - Δράσε τώρα ή κολύμπησε αργότερα».

{https://twitter.com/ESPNF1/status/1522169242522693633}

Με τον τρόπο αυτό προειδοποιούσε ότι το Μαϊάμι θα μπορούσε να είναι το πρώτο… υποβρύχιο Γκραν Πρι εάν δεν γίνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το λογοπαίγνιο του Φέτελ σχετίζεται με το λιώσιμο των πάγων και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, ένα πρόβλημα στο οποίο δεν δίνεται μεγάλη σημασία αλλά σε βάθος χρόνου αναμένεται να προκαλέσει αρκετές καταστροφές.

Αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα

Η πίστα που κατασκευάστηκε είναι εντυπωσιακή και διαθέτει 19 στροφές στην διαδρομή μήκους 5,41 χιλιομέτρων που περνά γύρω από το διάσημο «Hard Rock Stadium» (την έδρα των Miami Dolphins). Από αυτές, δύο παρέχουν καλές ευκαιρίες για προσπέραση. Η πρώτη είναι η αριστερόστροφη στροφή 11, ενώ η δεύτερη είναι η στροφή 17, μια πιο… κλειστή αριστερόστροφη στο τέλος της μεγαλύτερης ευθείας της πίστας.

Τέλος σημειώνεται ότι το «Miami International Autodrome» θα είναι ο 77ος χώρος διεξαγωγής Γκραν Πρι και η μοναδική νέα πίστα στο ημερολόγιο της F1 για το 2022. Είναι ένας από τους δύο αγώνες των ΗΠΑ στο φετινό πρόγραμμα, μαζί με αυτόν στο Όστιν (C.O.T.A.).

{https://twitter.com/F1/status/1522029562099474432}



ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.gr


Powered by Preisvergleich


Κατασκευή & Υποστήριξη από την Webcenter