Ο ΠΑΟΚ κατέρρευσε και αποχαιρέτησε το Europa League
Ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε το Europa League, καθώς ηττήθηκε με 3-2 από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο και αποκλείστηκε με συνολικό σκορ 4-2 στον 3ο προκριματικό γύρο.
Ο Δικέφαλος του Βορρά θα συνεχίσει στα playoffs του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσει την Μπραν, με στόχο την πρόκριση στη League Phase.
Η Άντερλεχτ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, με τον Σικάν να πραγματοποιεί τις πρώτες τελικές για τους Βέλγους.
Ο ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του στο 9ο λεπτό. Σόου από τον Κωνσταντέλια, ο οποίος έκανε ό,τι ήθελε στην αριστερή πλευρά.
Πρώτα έπαιξε το 1-2 με τον Τάισον, έπειτα μοίρασε στον Ζίβκοβιτς στα δεξιά. Όμως, ο Σέρβος σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
Οι Βέλγοι συνέχισαν να έχουν το πάνω χέρι. Στο 11′ έφτασαν κοντά στο γκολ, με τον Παβλένκα να είναι σωτήριος.
Από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Τσβέτκοβιτς, ο οποίος έκανε την προβολή, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει με τα χέρια.
Λίγο αργότερα, ο Δικέφαλος θέλησε να απαντήσει με άστοχο σουτ του Ζίβκοβιτς.
Η Άντερλεχτ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες και εν τέλει πήρε προβάδισμα στο 19′. Εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, με τον Μπιανκόν να παίρνει την κεφαλιά.
Ο Παβλένκα αυτή τη φορά δεν κατάφερε να συγκρατήσει την μπάλα, ο Πετρό ακολουθούσε και την έστειλε στα δίχτυα.
Ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον ρυθμό του και στο 30′ πλησίασε στο γκολ. Ο Κωνσταντέλιας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Μύθου από καλό σημείο πήρε την κεφαλιά, αλλά έδωσε ύψος στην μπάλα.
Τελικά, στο 34′ έφερε το ματς στα ίσα. Ο Τάισον από τα αριστερά γέμισε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Ζίβκοβιτς με σκαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Πριν από το τέλος του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 44′, η Άντερλεχτ άγγιξε το 2-1. Ο Σικάν εκτέλεσε απευθείας φάουλ, περίπου από το ημικύκλιο, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Στο 47ο λεπτό ο Άμπρος διένυσε αρκετά μέτρα, έκανε το σουτ μόλις μπήκε στην περιοχή και σκόραρε για το 2-1
Ο Δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να βρει κάποια απάντηση, με τους Βέλγους να απλοποιούν ακόμη περισσότερο τα πράγματα στο 55′.
Ο Σικάν με πανέμορφη εκτέλεση από τα αριστερά στην περιοχή έστειλε με τέλειο φάλτσο την μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.
Παρ’ όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε. Στο 73ο λεπτό, ο Καμαρά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Σότσα, με τη βοήθεια του VAR, διαπίστωσε ότι ο Γερεμέγεφ, που έδωσε την ασίστ, ήταν εκτεθειμένος και ακύρωσε το τέρμα.
Ο Σουηδός πήρε το… αίμα του πίσω, όταν στο 88ο λεπτό εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ελουστόντο και μείωσε σε 3-2.
Η σύρραξη που ακολούθησε, όμως, με… πρωτοστάτη τον Μπιανκόν, που δεν έδινε την μπάλα στους παίκτες του ΠΑΟΚ, οδήγησε στην αποβολή του Ζίβκοβιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Λίγο αργότερα, ο Γερεμέγεφ αποβλήθηκε επίσης για έντονη διαμαρτυρία στον βοηθό, με το ματς να λήγει 3-2.
ΠΑΟΚ: Παβλένκα – Κένι, Ελουστόντο, Μιχαηλίδης, Μπάμπα (46’ Γιαννούλης) – Ζαφείρης (84’ Λουσέ), Σανταμαρία (68’ Τέιλορ) – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον (68’ Γερεμέγεφ) – Μύθου (46’ Καμαρά).
Άντερλεχτ: Κούσεμανς – Μάαμαρ, Πετρό, Μπιανκόν, Εντιαγέ (78’ Αουγκούστινσον) – Γιανσάνα (84’ Σέκε), Κανά, Άμπρος – Νγκα Κανά (78’ Σαλιμπά), Τσβέτκοβιτς (92’ Μπερτατσίνι), Σικάν (78’ Ντεγκρίφ).