Τα νέα ελαστικά αυτοκινήτων που αντέχουν για μια ζωή

Τα νέα ελαστικά αυτοκινήτων που αντέχουν για μια ζωή
Το μέλλον των ελαστικών αυτοκινήτου. Σχεδιάστηκαν για να αντέχουν έως και 500.000 χιλιόμετρα.

Βιώσιμα ελαστικά που διαρκούν έως και τρεις φορές περισσότερο από τα συμβατικά κατασκεύασε η Goodyear σε συνεργασία Citroen.

Πρόκειται για τα πρωτότυπα ελαστικά «Eagle Go», τα τρίτα concept ελαστικά που σχεδιάζουν οι δύο κατασκευαστές. Μάλιστα, η Goodyear παρουσίασε τα Eagle Go στο ντεμπούτο του φουτουριστικού concept Citroen Oli, δίνοντας με αυτό τον τρόπο μια γεύση σχετικά με το μέλλον των ελαστικών της.

Όπως αποκάλυψε η εταιρία, στόχος τους είναι τα Eagle Go να αντέχουν έως και 500.000 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο κύκλος ζωής τους είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τα σύγχρονα ελαστικά που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. 

Η απόδοση αυτή οφείλεται στον ξεχωριστό σχεδιασμό των καινοτόμων ελαστικών, καθώς το πέλμα τους (το μέρος δηλαδή που έρχεται σε επαφή με την άσφαλτο και φθείρεται) μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί από ένα καινούριο, μόλις φτάσει στο τέλος της ζωής του.

Το πέλμα αυτό είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από βιώσιμα και ανακυκλωμένα υλικά (έλαια από ηλιοτρόπια και ρητίνες πεύκων αντί για άλλα με βάση το πετρέλαιο, φυσικό αντί για συνθετικό καουτσούκ κ.τ.λ), τα οποία μάλιστα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μετά το τέλος της ζωής τους.

Εκτός από το πέλμα που αντικαθίσταται, το υπόλοιπο ελαστικό και ο σκελετός μπορούν να χρησιμοποιούν ξανά και ξανά για δεκαετίες, εφόσον δεν έχουν υποστεί κάποια ζημιά.

Παράλληλα, το Eagle GO concept χρησιμοποιεί τη γνωστή τεχνολογία Sightline της εταιρίας Goodyear, η οποία περιλαμβάνει ειδικό αισθητήρα που παρακολουθεί την υγεία των ελαστικών μέσα από διάφορες παραμέτρους, όπως είναι η πίεση.

Μέχρι στιγμής, δε γνωρίζουμε ακόμα πότε θα κυκλοφορήσει το Eagle GO concept, ωστόσο σημειώνουμε ότι το project παρουσιάστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δείτε το βίντεο:

{https://youtu.be/N-DKelL33YI}ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
WebCenter - Smart Internet Solutions
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Galaxy Hotel