Η Ford σε συζητήσεις με την Red Bull για την κατασκευή κινητήρων

Η Ford σε συζητήσεις με την Red Bull για την κατασκευή κινητήρων
Η Ford προσέγγισε την Red Bull προκειμένου να συνεργαστούν στην κατασκευή των νέων κινητήρων που θα κάνουν την εμφάνισή τους το 2026.  

Μετά την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών, η Red Bull ανέβηκε στον «θρόνο» της F1 για Πέμπτη φορά στην ιστορία της και τράβηξε τα βλέμματα πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τις μονάδες ισχύος που θα χρησιμοποιούνται από το 2026, όταν και θα τροποποιηθούν οι κανονισμοί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας «Μotorsport.com» η Ford εκδήλωσε ενδιαφέρον να συνεργαστεί με τους «ταύρους» και να μπει στην F1 για μία ακόμη φορά.

Σημειώνεται ότι η Ford χρηματοδοτούσε τους κινητήρες της Cosworth από το 1967 μέχρι και το 2003, με πολλές ομάδες να τους χρησιμοποιούν και ακόμη περισσότερους οδηγούς να συγκεντρώνουν συνολικά 176 νίκες. Επίσης από το 2000 έως το 2004 η Ford συνεργάστηκε με την Jaguar, χωρίς όμως να σημειωθεί η αναμενόμενη επιτυχία και έκτοτε η αυτοκινητοβιομηχανία από το Ντιτρόιντ δεν ασχολήθηκε με την F1.

Όμως η προβολή της F1 στις ΗΠΑ και η προσθήκη νέων αγώνων σε Μαϊάμι και Λας Βέγκας (εκτός από το Γκραν Πρι του Τέξας) ώθησε την Ford να επανεξετάσει την κατάσταση και να προσεγγίσει μια ομάδα για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Βέβαια η Red Bull έχει δεσμευτεί να παράγει τη δική της μονάδα ισχύος από το 2026, με την τρέχουσα συνεργασία της με τη Honda να διαρκεί μέχρι το τέλος του 2025, όμως οι Αμερικάνοι είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια στην ομάδα προκειμένου να κάνουν την επιστροφή τους στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Μιλώντας νωρίτερα φέτος, ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ, είπε: «Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι σε μια μονάδα ισχύος που θα κατασκευαστεί από την Red Bull αλλά αν υπήρχε ένας συνεργάτης που θα μπορούσε να συνεισφέρει κάτι στο έργο, τότε φυσικά θα το σκεφτούμε και θα εξετάσουμε την περίπτωση»

Τέλος αναφέρεται ότι η Red Bull βρισκόταν σε εκτεταμένες συζητήσεις με την Porsche για μια παρόμοια συνεργασία από το 2026, αλλά αυτές οι συζητήσεις κατέρρευσαν λόγω των φόβων ότι η ομάδα θα χάσει την πλήρη ανεξαρτησία της.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
WebCenter - Smart Internet Solutions
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
Galaxy Hotel