Πώς ένα νηπιαγωγείο που κέρδισε τη λοταρία μπλέχτηκε με τη μεξικανική μαφία

Πώς ένα νηπιαγωγείο που κέρδισε τη λοταρία μπλέχτηκε με τη μεξικανική μαφία
Όταν ένα νηπιαγωγείο στο Μεξικό κέρδισε 20 εκατομμύριο πέσο σε λοταρία, κανείς δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε.

Στα δίχτυα της μεξικανικής μαφίας έπεσε ένα νηπιαγωγείο στο El Nacimiento του Μεξικό, όταν κέρδισε 20 εκατομμύρια μεξικανικά πέσο (837.000 ευρώ) σε λοταρία τον περασμένο Οκτώβριο.

Το νηπιαγωγείο, το οποίο βρίσκεται σε μια αρκετά φτωχή περιοχή της χώρας με υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας, είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει ένα μέρος των χρημάτων για να επισκευάσει τη στέγη του κτιρίου του, ενώ σκόπευε να δωρίσει τα υπόλοιπα με σκοπό να βοηθήσει την τοπική κοινότητα.

Δυστυχώς, η μεγάλη κάλυψη που πήρε η λοταρία από τα μέσα, είχε ως αποτέλεσμα η νίκη του σχολείου να φτάσει στα αυτιά της τοπικής μαφίας, η οποία αποτελεί ένα διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής, ειδικά μετά την έναρξη της πανδημίας του κορονοϊού.

Την περασμένη Κυριακή, τα τοπικά μέσα ανέφεραν ότι τουλάχιστον 28 οικογένειες παιδιών που φοιτούσαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, επειδή δεχόντουσαν απειλές από τους μαφιόζους της περιοχής, προκειμένου να τους δώσουν τα χρήματα.

«Κερδίσαμε 20 εκατομμύρια πέσο, αλλά η παραστρατιωτική συμμορία, οι Petules, είπαν πως τα λεφτά θα τα έπαιρναν εκείνοι για να αγοράσουν όπλα», είπε ο Melesio López Gómez, εκπρόσωπος των οικογενειών, στον μεξικανικό τύπο.

Ένας από τους γονείς των παιδιών, μάλιστα, είπε ότι τον πυροβόλησε μέλος της συμμορίας, το οποίο στη συνέχεια έκλεψε την πιστωτική του κάρτα, η οποία πρόσφερε πρόσβαση στο λογαριασμό με τα χρήματα της λοταρίας.

Το νηπιαγωγείο έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές, όμως προς το παρόν δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

 


ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Τάτσης Άγγελος - Τζίμα Αριστέα - Οδοντοτεχνικό Εργαστήριο
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ
Galaxy Hotel
ΕΠΙΠΛΑ ΑΦΟΙ ΤΑΣΣΟΥ