HPEIROS AE

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Και τρίτη καταγγελία σε βάρος της υπουργού του Μακρόν για βιασμό

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Και τρίτη καταγγελία σε βάρος της υπουργού του Μακρόν για βιασμό
Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου κατηγορείται για ιατρικές πράξεις χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως συγκατάθεση των ασθενών

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση της κατάθεσης δύο μηνήσεων για βιασμό εις βάρος της Ελληνίδας υφυπουργού του Μακρόν, τη γυναικολόγο Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, η οποία βρίσκεται πλέον στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. 

Το θέμα αποκάλυψε το περιοδικό Marriane το οποιο αναφέρει ότι οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».

Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή με γνώση του φακέλου που επικαλείται το περιοδικό Marianne και η δεύτερη καταγγελία για βιασμό καταγγέλεται ότι διαπράχθηκε «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε βάρος μιας ενήλικης γυναίκας. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP.

Τώρα και μία τρίτη καταγγελία έρχεται στο φως της δημοσιότητας από μια γυναίκα ετών 26 για πράξεις της γιατρού κατά τη διάρκεια εξέτασης χωρίς τη συγκατάθεσή της. 

Η «Jade» - πρόκειται για ψευδώνυμο - είχε ραντεβού με την γιατρό στο ιατρείο της το 2016, μόνο που η εξέταση έγινε παρουσία ενός ασκούμενου γιατρού.

Σύμφωνα με τα όσα αφηγείται η 26χρονη Γαλλίδα, η γυναικολόγος «ανάγκασε τον ασκούμενο γιατρό να την εξετάσει».

«Εκείνη ένιωθε ότι δεν αισθανόμουν καθόλου άνετα, ούτε εκείνος, το σώμα μου ήταν κλειστό, μπλοκαρισμένο, το ένιωθε», όπως η αναφέρει η «Jade». «Τότε ήρθε η σειρά της. Μου είπε, χρησιμοποιώντας γνωστούς όρους: “Θα πρέπει να ανοίξεις. Εγώ, δεν είμαι αυτός”. Προσπαθούσε, προσπαθούσε, δεν ήταν καθόλου χαρούμενη. Εγώ ήμουν πολύ νευρική και μπλοκαρισμένη», πρόσθεσε.

Η νεαρή γυναίκα είπε ότι δεν θυμάται αν η γυναικολόγος είχε λάβει τη συγκατάθεσή της πριν την εξετάσει. Υποστηρίζει πάντως ότι βίωσε αυτό το γεγονός «τουλάχιστον ως σεξουαλική επίθεση», αν και μέχρι τώρα δεν έχει υποβάλει καταγγελία σε βάρος της.

{https://youtu.be/kIC-MWRu-uw}

Το βιογραφικό της υφυπουργού

Γεννημένη στη Σπάρτη, η κα Ζαχαροπούλου σπούδασε στην Ιταλία προτού ασκήσει το επάγγελμα στη Γαλλία, στο στρατιωτικό νοσοκομείο Bégin στο Saint-Mandé (Val-de-Marne) και στη συνέχεια στο Hôpitaux de Paris στο Tenon.

Λαμβάνοντας «υπόψη τα παράπονα των γυναικών», η Joëlle Beaisch Allart, πρόεδρος του Εθνικού Κολλεγίου Γάλλων Γυναικολόγων και Μαιευτήρων, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «ανησυχεί πολύ για την τρέχουσα χρήση της λέξης βιασμός για να περιγράψει τις ιατρικές εξετάσεις, ιδιαίτερα τις γυναικολογικές , χωρίς την παραμικρή σεξουαλική πρόθεση.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου – που εκλέχθηκε το 2019 στη λίστα της Αναγέννησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου συμμετείχε κυρίως στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα της Γυναίκας – είναι γιατρός που ασχολείται εδώ και καιρό με το θέμα της ενδομητρίωσης. Πέρυσι είχε υποβάλει έκθεση για το θέμα στη γαλλική κυβέρνηση.

Η κ. Ζαχαροπούλου εντάχθηκε στην κυβέρνηση στο τέλος Μαΐου ως Υφυπουργός Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών, υπεύθυνη του Υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών.Την Τετάρτη ανέφερε στο Twitter ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες αλλά δεν αντέδρασε σε αυτές τις αποκαλύψεις και δεν απάντησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τον Νοέμβριο του 2021, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε επικύρωσε την πρόταση του Ζοζέπ Μπορέλ και διόρισε τη Ζαχαροπούλου ως το κεντρικό πρόσωπο για την ενίσχυση του συντονισμού μεταξύ των ευρωπαικών κρατών- μελών και την επιτάχυνση των προσπαθειών για την κοινή χρήση των δόσεων εμβολίων COVID-19, ειδικά στην Αφρική.

Τον Δεκέμβριο, συνόδευσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τον υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν Ιβ Λε-Ντριάν, σε επίσημα ταξίδια στη Σενεγάλη.ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: ieidiseis.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Ασφάλειες Γεωργιάδης - HG Brokers SA
ΝΙΚΑΣ – ΜΑΤΖΟΥΚΗ Ο.Ε.
Galaxy Hotel
Σ' αναμμένα Κάρβουνα