Τηλεοπτική συμφωνία – μαμούθ: 16 δισ. ευρώ για δέκα χρόνια…

Τηλεοπτική συμφωνία – μαμούθ: 16 δισ. ευρώ για δέκα χρόνια… 25/09/2020
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η Ιταλία… χτυπήθηκε τα μάλλα από τον κορονοϊό την άνοιξη και οι ομάδες της Serie A, ελέω της διακοπής και της απουσίας του κόσμου, μέτρησαν περί τα 500 εκατ. ευρώ σε ζημία, όλες μαζί.

Ωστόσο η επόμενη μέρα δείχνει, παρά τις δυσκολίες, ακόμη καλύτερη και η Λίγκα ζήτησε από τα ξένα funds, που συμμετέχουν στη διαδικασία εξαγοράς μεριδίου των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, να καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι κοινοπραξίες ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners και Bain Capital ανταγωνίζονται για το 10% συμμετοχής σε μια νεοσύστατη εταιρία, η οποία θα διαχειριστεί τα δικαιώματα μετάδοσης του ιταλικού πρωταθλήματος για τις επόμενες δέκα σεζόν.

Τα δύο funds υπέβαλλαν αρχικές προτάσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου εκτιμώντας την αξία του 10%, σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ (ήτοι 16 δισ. για 10 χρόνια!) και πλέον εργάζονται πάνω στη βελτίωση της δομής και των όρων των προσφορών τους.

Η εν λόγω συμφωνία θεωρείται «κλειδί» για την ενίσχυση του τηλεοπτικού χάρτη του πρωταθλήματος, ειδικά στο εξωτερικό, βοηθώντας παράλληλα συλλόγους, όπως η Γιουβέντους και η Μίλαν, να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: dailymedia.com.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ: filathlos.grVIDEOS

val m amo

Δείτε επίσης...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

Galaxy Hotel
Σ' αναμμένα Κάρβουνα
WebCenter - Smart Internet Solutions
Ορθοπεδική Μέριμνα - Δημα Φλωρενια & Σια ΕΕ