ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Μπροστά σε μία μεγάλη, πανευρωπαϊκή συνάντηση

 

Δύο μήνες απέχει η διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής εκδήλωσης στα Γιάννενα εδώ και 20 περίπου χρόνια. Το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στη λίμνη Παμβώτιδα πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας νέων κάτω των 23 ετών στο οποίο θα συμμετέχει η αφρόκρεμα του αθλήματος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ήδη, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους 18 χώρες, υπολογίζεται ότι τουλάχιστον άλλες τρεις θα δηλώσουν τη συμμετοχή τους τις επόμενες ημέρες, ενώ υπάρχουν και τρεις συμμετοχές εκτός διοργάνωσης.

Σε πρακτικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 500 αθλητές θα βρίσκονται τουλάχιστον για πέντε ημέρες στην πόλη των Ιωαννίνων και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κατά πολύ με τους προπονητές και τους συνοδούς των αθλητών.

Στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τεχνικά κλιμάκια της Διεθνούς Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, που σε συνεργασία με κλιμάκια της Ελληνικής Ομοσπονδίας και του ΝΟΙ εξετάζουν τις τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και στον στίβο της κωπηλασίας αλλά και στις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

Το μυστικό όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Καρράς είναι η ολοκλήρωση της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού στον στίβο της κωπηλασίας, ώστε να ανταποκρίνεται σε προδιαγραφές αγώνων παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

«Από σήμερα οι μηχανές μπαίνουν σε φουλ ρυθμούς και είμαστε σίγουροι ότι θα είμαστε έτοιμοι με άρτιες εγκαταστάσεις που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα της πόλης να φιλοξενεί μεγάλες διοργανώσεις», ανέφερε ο κ. Καρράς, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς την Περιφέρεια Ηπείρου, το Δήμο Ιωαννιτών, το ΠΕΑΚΙ και τον ΝΟΙ.

Την αμέριστη υποστήριξη του δήμου Ιωαννιτών και της πόλης για την επιτυχή διοργάνωση μετέφερε ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας που έκανε λόγο για μία αθλητική διοργάνωση που ενισχύει το πνεύμα εξωστρέφειας.

Η ικανοποίηση και των τεχνικών κλιμακίων είναι δεδομένη για το επίπεδο των εγκαταστάσεων, όπως ανέφερε η Γενική Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της FISA, Εύα Σάντος.

Τόσο η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου όσο και η Γεν. Γραμματέας του ΠΕΑΚΙ Χαρά Δούκα αναφέρθηκαν στη συνεργασία όλων των φορέων για να ολοκληρωθούν οι εργασίες και η Παμβώτιδα να αποκτήσει εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

 

Το στοίχημα της συντήρησης

Εργασίες βέβαια και στον υγρό στίβο αλλά και στις εγκαταστάσεις είχαν γίνει και πριν από ένα χρόνο, όμως εκείνες ήταν για αγώνες με μικρότερες προδιαγραφές.

Ο κ. Καρράς αλλά και ο δήμαρχος της πόλης στάθηκαν στην ανάγκη, ώστε η αναβάθμιση των υποδομών να ακολουθηθεί από την απαραίτητη συντήρηση των εγκαταστάσεων, ώστε να μη χρειάζεται ανά τακτά διαστήματα ένα νέο κονδύλιο για τη βελτίωσή τους.

 

Συμφωνία με τους ξενοδόχους

Σε αντίθεση με την προετοιμασία πριν από 1,5 περίπου χρόνο για την υλοποίηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και τους προβληματισμούς που είχε εκφράσει, αυτή τη φορά ο κ. Καρράς τόνισε πως η συνεργασία με τους ξενοδόχους απέφερε θετικά αποτελέσματα.

«Βέβαια, από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η διοργάνωση, οι τιμές αυξήθηκαν, όμως έχουμε ήδη συμβόλαια για 550 κλίνες σε ξενοδοχεία που ανταποκρίθηκαν. Η πόλη έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα, επομένως υπάρχουν και μεγαλύτερες τιμές», ανέφερε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.grΕπίσης σας Προτείνουμε...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS