Πηγή αναφοράς για τη γνώση από την Ευρώπη

Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου του Πανεπιστημίου με την αξιοποίηση πηγών πληροφόρησης από την ευρωπαϊκή κοινότητα, όπως είναι η νομοθεσία, οι κανονισμοί και άλλα αποτελεί τον κύριο στόχο του Κέντρου Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του την Τρίτη.

 

Το Κέντρο λειτουργεί στο ισόγειο του κτιρίου της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, μετά από συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εντάσσεται στο δίκτυο αντίστοιχων κέντρων που λειτουργούν σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρύτανη του Πανεπιστημίου Τρ. Αλμπάνη, που εξήρε το ρόλο του Κέντρου αλλά και γενικότερα της Βιβλιοθήκης, στην αναζήτηση ακαδημαϊκών και βιβλιογραφικών πηγών για το εκπαιδευτικό και το ερευνητικό έργο.

Χαιρετισμό απηύθυνε ακόμη εκ μέρους του Europe Direct ο Δημ. Γκόλας, ενώ ο διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Γ. Ζάχος αναφέρθηκε αναλυτικά στο στόχο που καλείται να επιτελέσει το Κέντρο. Εκτός από την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού έργου φιλοδοξία είναι να συμβάλλει στην ενημέρωση των Ευρωπαίων πολιτών σχετικά με τις πολιτικές της Ε.Ε. και να διευκολύνει την πρόσβαση των πολιτών στα έγγραφα που παραλαμβάνει από την Ε.Ε.

Το κοινό που θα εξυπηρετείται από το ΚΕΤ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων θα  είναι τόσο το Ακαδημαϊκό Προσωπικό (Διδάσκοντες, φοιτητές, ερευνητές), όσο και μη Ακαδημαικό κοινό (μαθητές μέσης εκπαίδευσης, επιχειρηματίες, ιδιώτες, δημόσιοι οργανισμοί, κ.ά.).

 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.gr+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS