Μπήκαν οι βάσεις για τρία διετή προγράμματα

Στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου θα οριστικοποιηθεί η πρόταση της Επιτροπής που έχει ήδη συγκροτηθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την λειτουργία των τριών πρώτων προγραμμάτων διετούς φοίτησης, στο πλαίσιο της νέας λειτουργίας του Πανεπιστημίου μετά την απορρόφηση του ΤΕΙ Ηπείρου.

 

Πρόκειται για τα διετή προγράμματα Γαλακτοκομίας, Ιχθυοκομίας και Λογιστικής – Διαχείρισης μικρών επιχειρήσεων, το οποίο θα λειτουργήσει στην Πρέβεζα.

Εκτός από την οριστικοποίηση της πρότασης η Σύγκλητος θα αποφασίσει σήμερα και για τα μέλη της Επιτροπής, πρόεδρος της οποίας είναι ο αντιπρύτανης Μ. Πασχόπουλος.

Κομβικό ζήτημα είναι αφενός η κάλυψη των γραφειοκρατικών προβλημάτων και αφετέρου η δέσμευση του ελάχιστου ποσού που προβλέπεται για τον προϋπολογισμό κάθε προγράμματος και το οποίο όπως ανέφερε ο πρύτανης Τρ. Αλμπάνης ανέρχεται σε 50.000 ευρώ ετησίως.

«Εκτιμούμε, πως εάν εξασφαλισθεί έγκαιρα η χρηματοδότηση από το υπουργείο Παιδείας μέχρι το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για να οριστικοποιήσουμε και τα ωρολόγια προγράμματα σπουδών και τις προκηρύξεις για τους διδάσκοντες, ώστε τα προγράμματα να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

Ο κ. Πασχόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι σε ένα ποσοστό 70% έχουν αντιμετωπιστεί όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι το νέο ακαδημαϊκό έτος θα ξεκινήσει παράλληλα με την έναρξη των προγραμμάτων.

Η ίδια Επιτροπή ανέφερε ότι έχει ήδη επεξεργαστεί τις προτάσεις και για άλλα διετή προγράμματα που αναφέρονται στην τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας, στη συνεργασία με το Ριζάρειο Ίδρυμα για την υφαντουργική τέχνη, αλλά και μία πρόταση για διετές πρόγραμμα τεχνικών εργαστηρίων συντήρησης ερευνητικού εξοπλισμού.

 

Στο πολυνομοσχέδιο το Ερευνητικό Κέντρο

 

Λύση φαίνεται πως βρέθηκε στο μεταξύ και για την χρηματοδότηση των έξι ινστιτούτων που εντάσσονται στο Ερευνητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται τις ημέρες αυτές στη Βουλή κατατέθηκε σχετική ρύθμιση που προβλέπει τη χρηματοδότηση του Κέντρου και από πόρους του Πανεπιστημίου, αλλά και από πόρους του υπουργείου Παιδείας.

«Προχωράμε πλέον πιο γρήγορα από ό,τι στο παρελθόν, έχουμε και τον κανονισμό λειτουργίας του Κέντρου και αισθανόμαστε ικανοποιημένοι και ευτυχείς που και άλλα πανεπιστήμια προσπαθούν να μιμηθούν την πρωτοβουλία μας», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: EPIRUSONLINE.gr+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS