Ηπειρωτικα Νεα

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Νέα σεμινάρια AutoCAD από τη μόνη πιστοποιημένη σχολή της AUTODESK στην Ήπειρο

Νέο σεμινάριο AutoCAD από το μόνο πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο της Certiport και της Autodesk στην Ήπειρο. ..
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες

Νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, κυρίως σε περιοχές της Ανατολικής και Νότιας Ελλάδας, με λίγες τοπικές βροχές στην νοτιοανατολική Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά περιμένουμε την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη λόγω ομίχλης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 και τοπικά 24 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, από 9 έως 23 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 24 και τοπικά 25 στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 23 στο Βόρειο Αιγαίο και από 14 έως 25 και τοπικά 26 βαθμούς στο Κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν κυρίως από τα νοτιοανατολικά έως 5 με 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βορειοανατολικοί έως έως 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.
weather.gr

Το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας εορτάζει την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς με ενημέρωση των πολιτών και επιδείξεις

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας - Παράρτημα Ιωαννίνων έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής για τις πρωτεύουσες των Νομών διοικητικής ευθύνης του (Ιωάννινα, Πρέβεζα, Άρτα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα). 
Στην πόλη της Ηγουμενίτσας, η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 (ώρες: 10.00 έως 14.00) στην πλατεία του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας με την ευγενική αρωγή και συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Την ευθύνη της ενημέρωσης και των επιδείξεων θα επωμιστούν πιστοποιημένοι εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ERC) στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. 
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και οι συμμετέχοντες πολίτες μπορούν με τη βοήθεια πρακτικών ασκήσεων να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής.


 

ΕΕ: Στα 1,69 δις η συνολική βοήθεια για το προσφυγικό στην Ελλάδα

Euractiv:Στα 1,69 δισ. ευρώ ανήλθε η συνολική βοήθεια της Ε.Ε. για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Από τα 1,69 δισ. ευρώ, οι ελληνικές Αρχές έχουν να λαμβάνουν 794 εκατ. ευρώ, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) 506,67 εκατ. ευρώ, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) 119,7 εκατ. ευρώ, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου (EASO) 26 εκατ. ευρώ, οι διάφορες διεθνείς ΜΚΟ – εταίροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 201 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν εγκριθεί αλλά παραμένουν αδιάθετα 44,6 εκατ. ευρώ προς Διεθνείς Οργανισμούς ή ΜΚΟ.

Αναλυτικότερα, τα ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους 1,69 δισ. ευρώ για τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα χορηγούνται ως εξής:

Πρώτον, στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020, η Ελλάδα δικαιούται 561 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 322,8 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) και 238,2 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ). Από τα 561 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί ως τον Oκτώβριο του 2018 τα 164 εκατ. ευρώ.

Δεύτερον, μέσω του ΤΑΜΕ και του ΤΕΑ, η Επιτροπή έχει εγκρίνει, από το 2015 ως σήμερα, επείγουσα βοήθεια, ύψους 481 εκατομμυρίων ευρώ. Εξ αυτών, τα 233 εκατ. ευρώ χορηγούνται απευθείας προς τις ελληνικές Αρχές, τα 150 εκατ. ευρώ στον UNHCR, τα 72 εκατ. ευρώ στον ΙΟΜ και 26 εκατ. ευρώ στην EASO.

Τρίτον, το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. που διαχειρίζεται ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, έχει εγκρίνει για την Ελλάδα από το Μάρτιο του 2016, 650 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 605,3 εκατ. είναι ήδη συμβάσεις.

Οι δικαιούχοι των χρηματοδοτήσεων από το Μέσο Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης είναι μόνο διεθνείς οργανισμοί και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ε.Ε. που λαμβάνει ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες από αυτό το Ταμείο.

Οι εταίροι της Ε.Ε., διά μέσου των οποίων χορηγείται η ανθρωπιστική βοήθεια για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και τα ποσά που λαμβάνουν είναι:

UNHCR (356,67 εκατ. ευρώ), IOM (47,7 εκατ. ευρώ), Danish Refugee Council (44,5 εκατ. ευρώ), International Rescue Committee (28,74 εκατ. ευρώ), ΙFRC (17,6 εκατ. ευρώ), Norwegian Refugee Council (17,3 εκατ. ευρώ), Arbeiter-Samariter-Bund (15,26 εκατ. ευρώ), UNICEF (14,8 εκατ. ευρώ), Medecins du Monde (14,3 εκατ. ευρώ), OXFAM (13,5 εκατ. ευρώ), Save the Children (9,65 εκατ. ευρώ), Mercy Corps (6,57 εκατ. ευρώ), Terre des Hommes (5,83 εκατ. ευρώ), CARE Germany (3,73 εκατ. ευρώ), Spanish Red Cross (2 εκατ. ευρώ), Μetadrasi (1 εκατ. ευρώ), Smile of the Child (0,8 εκατ. ευρώ).

Τα επείγοντα κονδύλια προς τις ελληνικές Αρχές που χορηγούνται μέσω του ΤΑΜΕ και του ΤΕΑ, συνολικού ύψους 233 εκατ. ευρώ, έχουν εγκριθεί και εκταμιεύονται σταδιακά ως εξής:

Υπουργείο Αμυνας 127,73 εκατ. ευρώ, Υπουργείο Υγείας 27,45 εκατ. ευρώ, Υπουργείο Εσωτερικών 26,95 εκατ. ευρώ, Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών 12,76 εκατ. ευρώ, Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής 10,42 εκατ. ευρώ.

Πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με την Τουρκία, το Μάρτιο του 2016, είχαν χορηγηθεί τα εξής ποσά:

Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής 8,35 εκατ. ευρώ, Ελληνική Αστυνομία 5,58 εκατ. ευρώ, Γενική Γραμματεία Συντονισμού 6 εκατ. ευρώ, Ελληνικό Λιμενικό Σώμα 6,67 εκατ. ευρώ, Υπηρεσία Ασύλου 1,18 εκατ. ευρώ.Συνελήφθη 61χρονος ημεδαπός στην Εγνατία Οδό με 35,4 κιλά κάνναβης
Συνελήφθη, την Κυριακή (14-10-2018) το μεσημέρι, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος της Τύριας Ιωαννίνων), από αστυνομικούς της Μεικτής Ομάδας Συνοριακής Δράσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για μεταφορά με σκοπό τη διακίνηση, ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην παραπάνω περιοχή και ακινητοποιήθηκε για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 61χρονος, όπου μετά από έρευνα βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, δύο σάκοι που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (35) κιλών και (433,5) γραμμαρίων.

Συνολικά, κατασχέθηκαν:
(35) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (35) κιλών και (433,5) γραμμαρίων,
το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικιάσεων οχημάτων,
κινητό τηλέφωνο.

Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του 61χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας, συνολικής ποινής φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών καθώς και χρηματικής ποινής (1.000) ευρώ, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.510€ από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Μαρίνας Ηγουμενίτσας για τους Πυρόπληκτους του Δήμου ΜαραθώνοςΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Μαρίνας Ηγουμενίτσας, ύστερα από έρανο που πραγματοποίησε σχετικά με τους πυροπαθείς του Νομού Αττικής, κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 510€. 
Έπειτα από συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφασίστηκε το ποσό να κατατεθεί στο Διεθνή Τραπεζικό Λογαριασμό για τους Πυρόπληκτους του Δήμου Μαραθώνος, όπως και έγινε κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους του Δήμου. 
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στο έρανο.


 

Κάνει πρεμιέρα η "Πολιτιστική Διαδρομή"
Η Πολιτιστική Διαδρομή της Ηπείρου κάνει πρεμιέρα. Το πιο καινοτόμο πρόγραμμα που υλοποιεί η χώρα μας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ παίρνει σάρκα και οστά, αγκαλιάζοντας αρχαιολογικούς χώρους, φυσικό περιβάλλον και τοπικές γεύσεις.

Η Διαδρομή είναι πλέον έτοιμη για να την απολαύσουν οι τουρίστες-περιηγητές που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες σε έναν ποικιλόμορφο προορισμό.

Κοινό της στοιχείο πέντε πανέμορφα και σημαντικά αρχαία θέατρα και ένα αναστηλωμένο Ωδείο που βρίσκονται εκεί που ήκμασαν στην αρχαιότητα: τη Δωδώνη, πασίγνωστη για το μαντείο της, τη Νικόπολη με το πρόσφατα αναστηλωμένο Ωδείο της, ιδρυμένη από τον Οκταβιανό Αύγουστο,την Κασσώπη, με τα χαρακτηριστικά της «ιδανικής πολιτείας» σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, την Αμβρακία, στον πολεοδομικό ιστό της σύγχρονης Άρτας και τα Γίτανα στις όχθες του ποταμού Καλαμά.

Μέσα από αυτή την Διαδρομή εμφανίζεται στον επισκέπτη η άγνωστη Ήπειρος με τις ομορφιές της: ακτογραμμές χιλιομέτρων, πανέμορφα ψηλά βουνά, λίμνες και ποτάμια, πλούσια βλάστηση, παραδοσιακά χωριά, ολοζώντανες πόλεις και μοναδικά τοπικά προϊόντα.

Η Διαδρομή είναι μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου με την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, οι οποίες φροντίζουν για την ποιότητα και την αυθεντικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών που προσφέρονται στον επισκέπτη.

Η εναρκτήρια πανηγυρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Νοεμβρίου με το πρώτο μέρος του τελετουργικού να εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης.

Στις έξι το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου θα γίνει προβολή video όπου θα παρουσιάζεται η διαδρομή και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης και τον εκπρόσωπο της Ευρωπαικής Ένωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου θα παρουσιάσει στη συνέχεια το σύνολο του νέου προγράμματος και η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικά δρώμενα.


 

Πρέβεζα:Συμβουλές ..ζωής από τους Εκαβίτες

Σε ενημερωτικές δράσεις Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στην Βασική Υποστήριξη της Ζωής και την Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας διασώστες του ΕΚΑΒ Πρέβεζας, στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο, με την ευγενική αρωγή και συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Πρέβεζας. Η ενημέρωση έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης της Καρδιάς, και οι διασώστες ενημέρωσαν τους πολίτες για τις Βασικές Αρχές Υποστήριξης της Ζωής και τι μπορεί να κάνει κάποιος να κάνουμε για να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του σε περίπτωση που αντιμετωπίσει καρδιακή ανακοπή. Αντίστοιχες εκδηλώσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε πρακτικές δεξιότητες Βασικής Υποστήριξης της Ζωής από πιστοποιημένους εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ διοργανώνονται σε Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα από το ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας – Παράρτημα Ιωαννίνων που είναι και οι περιοχές ευθύνης του,όπως σημειώνει η Δημ.Ραδιοφωνία της πόλης.

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της τροφοδοσίας της Περιφέρειας Ηπείρου με φυσικό αέριο.... το 2020.
 2. Άρτα:5.000 επισκέπτες στη 10η Γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου στη Ροδαυγή!
 3. Ο Δήμος Αρταίων στηρίζει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
 4. Ευχαριστήριο μήνυμα του ΑΟ ΔΟΞΑ ΑΡΤΑΣ
 5. Σας ενδιαφέρει: Πότε θα πληρωθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης σε 315.031 δικαιούχους
 6. Η εκπομπή «Πάμε Διακοπές» στο Μέτσοβο και στα Τζουμέρκα
 7. Facebook:Η μεγάλη αλλαγή με τα μηνύματα στο Messenger
 8. Η Συμμαχία Πολιτών...για την ανακοινωθείσα συνεργασία δύο παρατάξεων
 9. Υποβολή αιτήσεων για άδεια απόσταξης τσίπουρου στο Δήμο Αρταίων
 10. Τέλος στην εκτροφή παραγωγικών ζώων σε κλουβιά
 11. [Ελλάδα]Φωτιά στο κτήριο του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης (ΒΙΝΤΕΟ)
 12. Στρατιωτικό Μουσείο Καλπακίου Πολέμου 1940-41 Αφιέρωμα της Ένωσης Στρατιωτικών Ηπείρου[βίντεο]
 13. ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ- 25-27 Νοεμβρίου η πληρωμή
 14. Μέχρι τέλη Οκτωβρίου οι αιτήσεις για επίδομα μέχρι 600 ευρώ σε οικογένειες
 15. ΜΕΤΣΟΒΟ-Προσλήψεις δυο ατόμων στην Κοινωφελής Επιχείρηση

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS