Ηπειρωτικα Νεα

Eνημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος»

Κάλεσμα προς τους επιχειρηματίες - μέλη του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, με κεντρικό ομιλητή τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, απηύθυνε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Ιωάννης Μήτσης.
Η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Η πορεία και οι προοπτικές του ασφαλιστικού συστήματος», θα...
λάβει χώρα την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων (Αραβαντινού 5ε, Ιωάννινα). Πέραν του κ. Πετρόπουλου θα μιλήσει επίσης, η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Στέλλα Βρακά, ενώ θα δοθεί η δυνατότητα συζήτησης και διαλόγου πάνω στα καυτά θέματα του ισχύοντος ασφαλιστικού νόμου και των αλλαγών που επιφέρει με νομοθετικές παρεμβάσεις της η κυβέρνηση, αυτό το διάστημα.
Εξωδικαστικός και προϋπολογισμός
Εν τω μεταξύ, με αφορμή την πρόσφατη ψήφιση του προϋπολογισμού του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων για το 2019, ο κ. Μήτσης τόνισε στις δηλώσεις του, πως η διοίκηση του Επιμελητηρίου συνεχίζει να κινείται με γνώμονα το διττό στόχο: αφενός της περαιτέρω βελτίωσης των παρεχόμενων, ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου και αφετέρου, της τόνωσης της εξωστρεφούς παρουσίας των τοπικών επιχειρήσεων και των προϊόντων τους.
«Αμφότεροι οι στόχοι επιδιώκονται με συγκεκριμένες προτεινόμενες από τον προϋπολογισμό δράσεις, όπως είναι η βελτίωση των υποδομών, η ωρίμανση του σχεδίου ανέγερσης του νέου μας επιμελητηριακού μεγάρου που θα τρέξει εντός του 2019 και ασφαλώς, η επιμόρφωση του προσωπικού του Επιμελητηρίου. Από την άλλη, ο στόχος της εξωστρέφειας υπηρετείται από τον προγραμματισμό της συμμετοχής του Επιμελητηρίου σε εκθέσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και σε ξένες χώρες και τα πρώτα δείγματα από το πεδίο αυτό είναι ενθαρρυντικά, όπως έδειξε η πρόσφατη συμμετοχή μας στη Διεθνή Έκθεση των Τιράνων» σημείωσε ο κ. Μήτσης.
Τέλος, ο κ. Μήτσης αναφέρθηκε και στη σχεδιαζόμενη από πλευράς Υπ. Οικονομικών, παράταση ενός ακόμα χρόνου, στην ισχύ του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, για επιχειρήσεις και επαγγελματίες αλλά και αγρότες. Στους παραπάνω θα δίνεται η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με έως και 120 δόσεις, αλλά και να τύχουν ακόμα και κουρέματος των προσαυξήσεων που επιβαρύνουν τις οφειλές αυτές έως και κατά 85%.
Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων υπενθύμισε πως από τον περασμένο Μάιο, συγκροτήθηκε και λειτουργεί στο Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των ανταποδοτικών υπηρεσιών προς τις ενεργές επιχειρήσεις – μέλη του, Ειδικό Γραφείο για την ΔΩΡΕΑΝ εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων, προκειμένου να ενημερώνονται για τα πάντα γύρω από το θεσμό της Διαμεσολάβησης. Στο κεντρικό κτίριο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων λειτουργεί το «Συμβουλευτικό Κέντρο Ενημέρωσης Οφειλετών» (Σ.Κ.Ε.Ο).


Αρμονικές Χαράξεις στη Δημοτική Πινακοθήκη: Ο αρχιτέκτων Βασίλειος Κουρεμένος στο Παρίσι

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στις 18.30, εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση «Αρμονικές Χαράξεις. Ο αρχιτέκτων Βασίλειος Κουρεμένος στο Παρίσι».
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, ως ελάχιστο φόρο τιμής, συνδιοργανώνουν την έκθεση, φωτίζοντας τα χρόνια της νεότητας του ταλαντούχου Ηπειρώτη και την εποχή του, όπως αναδεικνύονται από το πολύτιμο Αρχείο του. 
Η τρίτη συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων υλοποιείται, από 17 Δεκεμβρίου έως 10 Φεβρουαρίου, στο...
ισόγειο και τον όροφο του ιστορικού οικήματος Βασιλείου Πυρσινέλλα, όπου εδρεύει η Πινακοθήκη, και αφιερώνεται στον Βασίλειο Κουρεμένο (1875-1957), 60 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Η έκθεση βασίζεται στο Αρχείο του Ηπειρώτη αρχιτέκτονα, με αυθεντικές μαρτυρίες του βίου του, το οποίο κληροδότησε στον Δήμο Ιωαννιτών. Εξάλλου, προγραμματίστηκε στο πλαίσιο της επετείου των 10 χρόνων από την επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων και του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.
Οι «Αρμονικές Χαράξεις», τις οποίες εισήγαγε ο αρχιτέκτονας Gustave Umbdenstock (1866 -1940), ήταν σχέδια σε χαρτί, με μελέτες της διαρκούς ρυθμικής σταθερότητας των βασικών σχημάτων, κύκλων, τριγώνων και τετραγώνων, προκειμένου να γίνει κατανοητό το υπόβαθρο της αισθητικής κλασικών έργων, όπως η ζωφόρος του Παρθενώνα. Δεκατρία τέτοια σχέδια σε χαρτί παρουσιάζονται στην περιοδική έκθεση, από αυτά που ο Κουρεμένος φύλαγε ως κόρη οφθαλμού στο Αρχείο του.
Ο Κουρεμένος, που μεγάλωσε στα Γιάννενα μεταξύ 1887 και 1889, εκπροσωπούσε την Ήπειρο και τη διαχρονική ελληνική παιδεία συνάμα με τη γαλλική παιδεία του 19ου και των αρχών του 20ού αιώνα.
Λειτουργία: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη: 08:00 - 15:00, Παρασκευή: 08:00 - 21:00, Σάββατο: κλειστά, Κυριακή: 10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00. Είσοδος ελεύθερη.


Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε δημόσιους χώρους της Άρτας από το Δήμο, μέσω προγράμματος της Ε.Ε.

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Διευκολύνουμε πολίτες και επιχειρήσεις με γρήγορο, δωρεάν και ασφαλές διαδίκτυο» 

Στους πρώτους 2.800 Δήμους της Ευρώπης, στους οποίους θα δοθεί χρηματοδότηση ύψους 15.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU, εντάχθηκε ο Δήμος Αρταίων, μετά την υποβολή της σχετικής πρότασης. Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Ε.Ε.), το έργο, το οποίο έχει συνολικό προϋπολογισμό 42 εκ. ευρώ, θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να παρέχουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΩΔΩΝΗ: Χρυσό Βραβείο στα Effie Awards Hellas 2018

Η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, ΔΩΔΩΝΗ, με στρατηγικό συνεργάτη τον όμιλο ΜcCann Athens/McCann Worldgroup, διακρίθηκε στα φετινά Effie Awards Hellas, κατακτώντας το Gold Effie στην κατηγορία Τρόφιμα/Γαλακτοκομικά. Πιο συγκεκριμένα, η ΔΩΔΩΝΗ ξεχώρισε για τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και τη στοχευμένη επικοινωνία του brand, μέσα από ένα ανατρεπτικό τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστή τον...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-"Πράσινο φως" από τη Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων, για εργασίες υλοτομίας

Στην έκδοση Δασικής Αστυνομικής Διάταξης υλοτομίας, κλάδευσης και λοιπών εργασιών σε Δημόσιες και μη Δημόσιες εκτάσεις στην Περιφέρεια των Δήμων Δωδώνης και Β.Τζουμέρκων για τη διεξαγωγή γεωφυσικών ερευνών από τον Εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια Έρευνα και Παραγωγή Υδρογοναθράκων Άρτα-Πρέβεζας Α.Ε προχώρησε η Διεύθυνση Δασών Ιωαννίνων. Να θυμίσουμε ότι το κομμάτι της...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΓΙΑΝΝΕΝΑ:ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

32 επιχειρήσεις συμμετέχουν στο πρόγραμμα 

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων δημιούργησε μια λίστα με ειδικές εκπτώσεις που θα προσφέρει από εδώ και εξής, στους ιδιοκτήτες αεροσκαφών και πληρωμάτων, που θα προσγειώνονται στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ιωαννίνων. Οι προσφορές αφορούν διαμονή σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, αγορές σε καταστήματα, είσοδο σε μουσεία, αλλά και τη δυνατότητα συμμετοχής σε δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στην ...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Εκατοντάδες μαθητές κατακλύζουν το παραλίμνιο και το Νησί

Δεκάδες σχολεία από διάφορα μέρη της χώρας, επιλέγουν την Ηπειρωτική πρωτεύουσα!
Εκατοντάδες μαθητές επισκέπτονται τα Γιάννενα στα πλαίσια μαθητικών εκδρομών. Οι μαθητές απο γύρω περιοχές αλλά και απο πιο μακριά, επιλέγουν...
---------------EPIRUSGATE Διαβάστε περισσότερα »

Δήμος Ζαγορίου: Σημαντικές οι χρηματοδοτήσεις από τον «Φιλόδημο»

Ο προϋπολογισμός και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Ζαγορίου  για το 2019 εγκρίθηκαν, κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο σε ειδική συνεδρίαση το απόγευμα της Τρίτης. Προηγήθηκε άλλη ειδική συνεδρίαση στην οποία  εγκρίθηκε, επίσης κατά πλειοψηφία, ο απολογισμός και  οι οικονομικές καταστάσεις του Δήμου Ζαγορίου για το 2017 (Ισολογισμός), αλλά και μια τρίτη...
συνεδρίαση με τρέχοντα  θέματα.
«Ο προϋπολογισμός που καλούμαστε να εγκρίνουμε είναι ο τελευταίος της δημοτικής περιόδου, είναι  πραγματικός και ταυτόχρονα αναπτυξιακός, δεδομένου ότι περιλαμβάνει πέρα από τις αναγκαίες λειτουργικές και λοιπές δαπάνες και σειρά μεγάλων και σημαντικών έργων που θα καλύψουν κενά σε υποδομές, θα δώσουν λύσεις στις ασχολίες των κατοίκων και την καθημερινότητα τους, καθώς και υποβοήθηση στον τουρισμό που αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο οικονομικής ανάπτυξης του τόπου μας», τόνισε στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου.
Το σύνολο των εσόδων και εξόδων αντίστοιχα ανέρχεται στα 8.210.290,66 ευρώ και, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος,  παρόλο που η μείωση των θεσμοθετημένων πόρων από το κεντρικό κράτος προς την αυτοδιοίκηση είναι τεράστια όλα τα προηγούμενα χρόνια, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για αξιοποίηση κάθε πηγής χρηματοδότησης.
Σε ό,τι αφορά τα τέλη, όπως ανέφερε ο κ. Σπύρου,  ο δήμος δεν προχώρησε σε καμιά αύξηση, ούτε και στα ανταποδοτικά και προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες για την αποκομιδή των απορριμμάτων και τον ηλεκτροφωτισμό.
Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλα τα στοιχεία του προϋπολογισμού επικεντρώνοντας στις σημαντικές χρηματοδοτήσεις για έργα και προμήθειες ή εργασίες από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του ΥΠΕΣ, (περίπου 1,5 εκ. ευρώ), όπως το έργο αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Τσεπελόβου με 447.580 ευρώ, η ασφαλτόστρωση δρόμου στην Πέτρα με 505.000 ευρώ, η προμήθεια μηχανημάτων έργου με 285.000 ευρώ (οι 60.000 ευρώ από ίδια έσοδα, εφόσον απαιτηθεί), 260.000 ευρώ για αναβάθμιση παιδικών χαρών (55.000 ευρώ από ίδια έσοδα). Για το θέμα αυτό με αφορμή και παρατηρήσεις-ερωτήσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας ξεκαθαρίστηκε ότι, όσες παιδικές χαρές αναβαθμιστούν θα λάβουν και πιστοποίηση, ενώ θα αναλάβει το κόστος για παιδικές χαρές όπου λειτουργούν σχολεία, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
Από το υπουργείο Εσωτερικών διατέθηκαν 150.000 ευρώ για αντιμετώπιση προβλημάτων λειψυδρίας και 140.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες. Από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, μέσω σχετικού προγράμματος του ΥΠΕΣ, προωθείται μελέτη αποκατάστασης και διαμόρφωσης σε κτίριο διοίκησης (αρχεία) του Δήμου η πρώην Αναγνωστοπούλειος Σχολή Διλόφου με προϋπολογισμό 75.000 ευρώ.
Ακόμα, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 350.000 ευρώ από ίδια έσοδα προωθούνται οι διαχειριστικές μελέτες των δασών σε Λάιστα, Δόλιανη, Ηλιοχώρι, Φραγκάδες, Καβαλάρι, Ελατοχώρι, Σκαμνέλι, Βοβούσα. Πρόκειται για νέες ή συνεχιζόμενες μελέτες που είναι άκρως απαραίτητες για την αξιοποίηση των δημοτικών δασών και τη στήριξη του εισοδήματος των δασεργατών.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στην προηγηθείσα συνεδρίαση ο απολογισμός και ισολογισμός του 2017, ενώ στην τρίτη συνεδρίαση που ακολούθησε το Σώμα ενημερώθηκε από το Δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Δημήτρη Εξάρχου για την πρόσφατη βράβευση του Δήμου (και του Δήμου Κόνιτσας μαζί) με το ασημένιο βραβείο στο διαγωνισμό Best City Awards 2018 υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, για την συμβολή του στην ένταξη του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου στο δίκτυο παγκόσμιο δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.
Τέλος, αποφασίστηκε η σύναψη νέας Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου μα την Περιφέρεια για να συνεχιστεί και το 2019 η λειτουργία του μουσείου «Αγάπιος Τόλης» στους Κήπους και η παραχώρηση της χρήσης του κτιρίου του παλιού σχολείου Δεματίου (μόλις ολοκληρωθεί το έργο ανακατασκευής) στον Εκπολιτιστικό- Εξωραϊστικό  Σύλλογο Δεματίου «Ο Άγιος Νικόλαος».


Περισσότερα Άρθρα...

 1. ΓΙΑΝΝΕΝΑ:Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου,η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης!
 2. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Αναβαθμίζεται ο φωτισμός στο Πάρκο Λιθαρίτσια
 3. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΑΕ: Τα Γιάννενα τη Δευτέρα στο επίκεντρο των Περιφερειών της χώρας
 4. Συγκέντρωση ειδών,για το οικοτροφείο της Ιεράς Μονής Ντουραχάνης!
 5. Στα Γιάννενα σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος
 6. ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Λαμπρίδης .. πάντα .. κερδίζεις
 7. Μία πολλά υποσχόμενη «φουρνιά» νέων αθλητών στον Ν.Ο. Ιωαννίνων
 8. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές του Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων
 9. Δωδωναία Εκπαιδευτήρια: Ενημερωτική δράση για τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας
 10. ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Η μεγαλύτερη βραδιά standup comedy
 11. ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Μουσική επίσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο
 12. Την Κυριακή η συνέλευση της παράταξης του Λάζαρου Νάτση
 13. Έλεγχοι σε φορτία οπωροκηπευτικών στους οδικούς άξονες της Ηπείρου
 14. ΑΡΤΑ- Επαναλειτουργεί η πίστα του μοτοκρός
 15. ΠΩΓΩΝΙ- Σημεία Wi – Fi σε δημόσιους χώρους

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS