Ηπειρωτικα Νεα

Αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward»

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, συνεχίζει για τρίτη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ θα υποδεχθεί εφέτος νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα τους προσφέρει μια μοναδική προοπτική για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

 

Σαράντα μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη επωφεληθεί από τη συμμετοχή τους στο «ΟΠΑΠ Forward». Πρόκειται για τις εταιρείες που εντάχθηκαν στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 417 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί υποστηρίζουν 3.184  νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, έχουν αυξήσει το συνολικό τους τζίρο κατά 20%.

Οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» μαζί με τις υπόλοιπες 40 συμμετέχουσες, θα λάβουν μία ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει: 

•Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς

•Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία

•Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

•Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

•Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Από τον Απρίλιο του 2017, όταν άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί 160 συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου συμβούλων (mentors) του προγράμματος, 140 συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο των υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα, 60 επαφές με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και 26 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 

Υποβολή αιτήσεων και διαδικασία επιλογής

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece και απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια, θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης και επιχειρηματικό μοντέλο. Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή εκείνων που θα συμμετάσχουν στο «ΟΠΑΠ Forward».

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 12 Μαρτίου (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).  Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr  όπου είναι διαθέσιμες, επίσης, όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward».

Έτοιμοι για το ραντεβού με την Εθνική του 2004

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με την τελευταία προπόνηση η προετοιμασία της ομάδας των βετεράνων επαγγελματιών παικτών από την Ήπειρο για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της 20ης Φεβρουαρίου στο Εθνικό Στάδιο, απέναντι στην ομάδα – θρύλος του 2004.

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στους επίλεκτους ποδοσφαιριστές από την Ήπειρο, που αγωνίστηκαν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα και στην ομάδα που πρόσφερε την μεγαλύτερη επιτυχία ομαδικού αθλήματος στη χώρα, προκαλεί ήδη τεράστιο ενδιαφέρον και το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τις ένδοξες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος , οι δε νεότερες γενιές, να δουν από κοντά ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Η ομάδα των επίλεκτων Ηπειρωτών, με προπονητή τον Γ. Οικονόμου πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση το βράδυ της Πέμπτης, με τον προπονητή και τον Χρήστο Μήτση, βετεράνο ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε και στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να αναφέρονται στην προσμονή της αναμέτρησης αυτής. Εκ μέρους της περιφέρειας Ηπείρου, που διοργανώνει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Γοργόλης απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο φίλαθλο κοινό της πόλης και της Ηπείρου γενικότερα να προσέλθει για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 16.00 της προσεχούς Τετάρτης, στους «Ζωσιμάδες» και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Πραγματοποιείται μοριακός έλεγχος

Απαντώντας σε αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, ότι στα τμήματα νοσοκομείου δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης, το Νοσοκομείο Χατζηκώστα αναφέρει: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά από ενημέρωση του Τμήματος Λοιμώξεων επισημαίνει ότι στο Νοσοκομείο μας όντως δεν υπάρχουν και δεν χρησιμοποιούνται τα γνωστά RAPID TEST,

η αξιοπιστία των οποίων αμφισβητείται, πραγματοποιείται όμως, μοριακός έλεγχος, με δείγματα που στέλνονται δωρεάν στο Κέντρο Αναφοράς Γρίπης της Β. Ελλάδας (Α.Π.Θ), για ασθενείς που νοσηλεύονται στα ιατρικά τμήματα του Νοσοκομείου μας - κατά την κρίση του θεράποντα ιατρού - και όχι μόνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)». Και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να είμαστε το μόνο Νοσοκομείο στο οποίο ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση δωρεάν. Για του λόγου το αληθές, στη διάθεση του οποιουδήποτε (ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες περί GDPR) τα στοιχεία των περιστατικών στα οποία ζητήθηκε η συγκεκριμένη εξέταση από την έναρξη της φετινής εποχιακής γρίπης, για το έτος 2019, έχουν ενδεικτικά εξεταστεί δέκα πέντε (15) περιπτώσεις μόνο». «Η ανακοίνωση επομένως της ΠΟΕΔΗΝ για το Γ.Ν.Ι «Γ.Χατζηκώστα», είναι κατηγορηματικά αναληθής», καταλήγει.

Κορυφαίος πυλώνας στον χάρτη Υγείας της χώρας

Ως ένας πραγματικός πυλώνας στον κόσμο της Υγείας με πανελλαδική αναφορά, παγιώνεται το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Κι αυτό προκύπτει απλώς και μόνο από τα στατιστικά στοιχεία και τους δείκτες παραγωγικότητας που δημοσιοποίησε χτες (hwww.uhi.gr).

Όπως τονίζει και η Διοίκηση, είναι στοιχεία που αναδεικνύουν το μέγεθος των υπηρεσιών που αυτό παρέχει, όχι μόνο στους πολίτες της Ηπείρου, αλλά και της ευρύτερης Βορειοδυτικής Ελλάδας, που ακουμπούν με εμπιστοσύνη τις ελπίδες τους για την επίλυση των προβλημάτων υγείας στο ΠΓΝΙ. Το πιο εντυπωσιακό ίσως από τα στατιστικά στοιχεία των δεικτών παραγωγικότητας για το 2018, είναι η μεγάλη αύξηση του αριθμού των ασθενών που εξυπηρετήθηκαν από τα διάφορα Τμήματα του νοσοκομείου (Εξωτερικά Ιατρεία ή Κλινικές κλπ) κατά τη διάρκεια του 2018. Άγγιξαν σχεδόν τους 400.000 ασθενείς ετησίως σε μία η αύξηση κατά 12,93% σε σχέση με το προηγούμενο έτος που είναι και η μεγαλύτερη ποσοστιαία ετήσια αύξηση του συνολικού αριθμού των εξυπηρετηθέντων ασθενών από τα Τμήματα του Νοσοκομείου, από το 2001 μέχρι το 2018. «Ο πρωταγωνιστικός ρόλος που διαχρονικά κατέκτησε και συνεχώς ενισχύει το ΠΓΝΙ στο Χάρτη Υγείας της χώρας μας, οφείλεται κυρίως στο υψηλό επίπεδο του προσωπικού που το υπηρετεί και στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας αιχμής στην καθημερινή κλινική πράξη. Η θετική ανταπόκριση προσωπικού και Διοίκησης στις προκλήσεις των σύγχρονων ιατρικών εξελίξεων, το καθιστούν ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία, όχι μόνο στη χώρα μας , αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεδομένου ότι οι δείκτες παραγωγικότητάς του είναι εφάμιλλοι των αντίστοιχων δεικτών των μεγάλων ευρωπαϊκών νοσοκομείων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η διοίκηση.

Του ΦΙΛΗΜOΝA ΚΑΡΑΜΗΤΣΟY από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Κεντρική εκδήλωση με τον Δημήτρη Κουτσούμπα

Τις θέσεις του ΚΚΕ και τις απαντήσεις του κόμματος σε ερωτήματα που αναφέρονται στην κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα θα παρουσιάσει την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου ο Δημ. Κουτσούμπας από τα Γιάννενα. Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση της κομματικής οργάνωσης Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00,

ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, στο ξενοδοχείο Du Lac. Σχετικές με την πολιτική εκδήλωση και ομιλία του κ. Κουτσούμπα ήταν οι δηλώσεις που έκανε εκ μέρους της επιτροπής περιοχής Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας ο Τάσος Τόκας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στους πολίτες για την ομιλία του κ. Κουτσούμπα. Όπως είπε, η πολιτική εκδήλωση θα έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, με τοπικές και κεντρικές αναφορές, όπως είναι η αλήθεια που κρύβεται πίσω από την δήθεν έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και πίσω από τις κάλπικες προεκλογικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Ν.Δ. «Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν τα εθνικά συμφέροντα και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο, ζητήματα που αναδεικνύονται από τη συμφωνία των Πρεσπών, που ανοίγει το δρόμο για αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια. Απευθύνουμε κάλεσμα στους πολίτες να βρεθούν στην πολιτική συγκέντρωση και να ακούσουν την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αποφασιστική λαϊκή αντεπίθεση και την αλλαγή του εκμεταλλευτικού συστήματος», ανέφερε ο κ. Τόκας.

Κρίσιμες παράμετροι για τα Διετή Προγράμματα

Μπορεί η διάθεση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να είναι προς την απόλυτα θετική κατεύθυνση και με γρήγορα μάλιστα βήματα, η έναρξη ωστόσο λειτουργίας των διετών προγραμμάτων σπουδών στα Πανεπιστήμια από το επόμενο ακαδημαϊκό έτος μόνο σίγουρη δεν μπορεί να θεωρηθεί.

 

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την προοπτική που έχει αποφασιστεί από το υπ. Παιδείας για την έναρξη των διετών αυτών προγραμμάτων και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όμως σε χθεσινές της δηλώσεις η υφυπουργός Παιδείας Μερ. Τζούφη δεν έκρυψε τον προβληματισμό της πολιτικής ηγεσίας.

Αυτός, απορρέει από τον κατακερματισμό των σχολών όπως τα ΕΠΑΛ, οι ΕΠΑΣ και τα ΙΕΚ με συναφή αντικείμενα σπουδών με αυτά που προτείνονται στα διετή προγράμματα και το πως είναι εφικτό να προκύψει μία κοινή εκπαιδευτική πολιτική που θα αποδίδει στο τέλος επαγγελματικά δικαιώματα στους αποφοίτους, επιπέδου 5.

Η κα Τζούφη τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας για τα εκπαιδευτικά αντικείμενα και το πως αυτά θα καθοριστούν, όμως δεν έδειξε καθόλου αισιόδοξη ότι τα διετή προγράμματα θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

«Το βασικό είναι να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση, όπως επίσης και να προκύψουν οι οδηγοί σπουδών. Εάν αυτά δεν ολοκληρωθούν, δεν ξέρω εάν θα είμαστε έτοιμοι τον Σεπτέμβριο για τα διετή προγράμματα», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας, που παράλληλα πάντως τόνισε πως η πολιτική ηγεσία υλοποιεί τις δεσμεύσεις της για την κατανομή νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε η κατανομή 20 θέσεων ΔΕΠ, καθώς επίσης επιπλέον τριών από το υπ. Υγείας για την Ιατρική Σχολή.

 

Αλλαγές στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών

 

Το υπουργείο Παιδείας στο μεταξύ αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής των φοιτητών σε τμήματα Μουσικών Σπουδών. Η υπουργική απόφαση καθορίζει προϋποθέσεις και όρους εισαγωγής φοιτητών στα παρακάτω τμήματα.

Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου,

Τµήµα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και

Τµήµα Εθνομουσικολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η απόφαση καθορίζει τα εξεταστέα καλλιτεχνικά αντικείμενα, τους συντελεστές βαρύτητας και τα κριτήρια βάσει των οποίων εξάγεται η τελική βαθμολογία του υποψηφίου, καθώς επίσης και τα εξεταζόμενα μαθήματα, τα μόρια και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, τον τρόπο εξέτασης των μουσικών μαθημάτων και τις διαδικασίες συμμετοχής.

«Θεωρούμε ότι αυτός ο τρόπος εξεταστικού συστήματος καλύπτει απόλυτα και με διαφάνεια τις προδιαγραφές για τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών», σημείωσε η κα Τζούφη.

Αθλητικά

Αθλητικά

– Επώδυνη και ίσως καθοριστική ήττα υπέστη το Σάββατο το απόγευμα στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΣ Γιάννενα. Έχασε με σκορ 2-0 από τον φιλοξενούμενο Ατρόμητο που σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια. -Εκατοντάδες αθλητές απ` όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον Μπιζάνιο Δρόμο, μια εκδήλωση ενταγμένη στο πλαίσιο του εορτασμού απελευθέρωσης των Ιωαννίνων. Οι συμμετέχοντες

www.ert.gr

Ειδήσεις από το αστυνομικό Δελτίο

Ειδήσεις από το αστυνομικό Δελτίο

– Η Αστυνομία Ηγουμενίτσας συνέλαβε δύο αλλοδαπούς οι οποίοι με λεωφορείο του ΚΤΕΛ επιχείρησαν να ταξιδεύσουν προς την Αθήνα και στους ταξιδιωτικούς σάκους τους είχαν περίπου 8 κιλά κάνναβης. – Η Ασφάλεια Ιωαννίνων συνέλαβε στην Ηγουμενίτσα έναν 49χρονο ο οποίος στο σπίτι του είχε αρχαία αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων.

www.ert.gr

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS