Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά η Ζωοδόχος Πηγή

 
Στο Βασιλικό Ηγουμενίτσας εορτάστηκε πανηγυρικά, με διήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις, η Ζωοδόχος Πηγή, στο όνομα της οποίας είναι αφιερωμένος ο κεντρικός ναός. 
Στον εσπερινό προεξήρχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ηγουμενίτσας, πρωτοπρεσβύτερος-θεολόγος π. Ελευθέριος Κωνσταντής, ο οποίος ήταν επίσημα προσκεκλημένος, πλαισιούμενος από το δραστήριο και ευλαβή εφημέριο της ενορίας π. Χρήστο Γεωργίου και άλλους κληρικούς. 
Εν συντομία κήρυξε ο πρεσβύτερος-θεολόγος π. Ηλίας Μάκος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι από το στάδιο των ζωντανών νεκρών, που είμαστε, οφείλουμε να περάσουμε στο στάδιο των αναστημένων ζωντανών. 
Και πρόσθεσε: 
Η ψυχή ζητά ανάσταση. Ζωή χωρίς ανάσταση, δεν είναι ζωή. Και την ανάσταση των ψυχών, κανείς άλλος δεν μπορεί να την κατορθώσει, ούτε ιδεολογίες ούτε συστήματα, παρά ο αναστημένος Χριστός. 
Προς το τέλος του Εσπερινού, μετά την αρτοκλασία, λιτανεύτηκε η εικόνα της Ζωοδόχου πηγής στους δρόμους του χωριού. Ανήμερα τελέστηκε όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. 
Στα λειτουργικά δρώμενα παρέστησαν οι βουλευτές Μάριος Κάτσης και Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης κ. ά. 


 ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ -- Πηγή: THESPRO.gr+ Σας ενδιαφερουν...

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS