Times: Η Μέι θα παραιτηθεί την Παρασκευή από την πρωθυπουργία

theresa-may-brexit

Η περιδίνηση της Μεγάλης Βρετανίας λόγω του Brexit συνεχίζεται ενώ στη χώρα διεξάγονται οι ευρωεκλογές χωρίς κανείς να γνωρίζει αν θα ορκιστούν όσοι εκλεγούν.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή της αύριο Παρασκευή, γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times.

Η Μέι παραιτείται μπροστά στον κίνδυνο να την ανατρέψουν οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, αλλά αναμένεται να παραμείνει στο αξίωμα σε υπηρεσιακό ρόλο ωσότου αναδειχθεί ο ή η διάδοχός της με μια διαδικασία δύο σταδίων, στην οποία οι επικρατέστεροι δύο υποψήφιοι θα συμμετάσχουν σε ψηφοφορία 125.000 μελών του Συντηρητικού Κόμματος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί συνολικά 36 υπουργοί την περίοδο του Brexit.

Περισσότεροι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να παραιτηθούν από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι, μετέδωσε το BBC Radio, ακολουθώντας το παράδειγμα της Άντρεα Λίντσομ, της υπουργού που ήταν αρμόδια για τις σχέσεις της βρετανικής κυβέρνησης με το κοινοβούλιο. Η Λίντσομ υπέβαλε χθες το βράδυ την παραίτησή της δηλώνοντας ότι δεν μπορεί πλέον να στηρίξει την προσέγγιση που ακολουθεί η Τερέζα Μέι στη διαδικασία της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η εκπομπή αυτή ενημερώθηκε ότι σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες παραιτήσεις υπουργών», μετέδωσε σήμερα η εκπομπή του BBC Today.

Όπως ανέφερε η Λίντσομ στην επιστολή παραίτησής της, «δεν πιστεύω πλέον ότι η προσέγγισή μας μπορεί να εφαρμόσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος» του Ιουνίου του 2016 και να οδηγήσει τη χώρα στο Brexit.

Η Λίντσομ, η οποία είχε ταχθεί εξ αρχής υπέρ του Brexit, κάλεσε την Τερέζα Μέι «να λάβει τις σωστές αποφάσεις για το συμφέρον της χώρας». «Επομένως, με μεγάλη που λύπη και με βαριά καρδιά παραιτούμαι από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Η παραίτησή της θα συμπέσει με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία της Αποχώρησης που θα φέρει στη Βουλή την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου.

Η Μέι παρουσίασε το «νέο σχέδιο για το Brexit» και στο κοινοβούλιο, όπου ήταν εμφανής η απουσία βουλευτών του κόμματός της, ακόμη και μελών του υπουργικού συμβουλίου, ενώ συνέχισε να δέχεται τις αρνητικές αντιδράσεις όσων παραβρέθηκαν, και οι οποίοι την προέτρεψαν να σκεφτεί την αναβολή της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την Συμφωνία της Αποχώρησης. Η Μέι επανέλαβε ότι σκοπεύει να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και ανακοίνωσε ότι θα το δημοσιοποιήσει την Παρασκευή.

Πάντως, οι σημαντικότερες πολιτικές συζητήσεις φάνηκε να γίνονται εκτός κοινοβουλίου, καθώς σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, περίπου πέντε μέλη του υπουργικού συμβουλίου συναντήθηκαν για να συζητήσουν το ενδεχόμενο «ενός πραξικοπήματος» εναντίον της πρωθυπουργού, και μάλιστα επιθυμούν να στείλουν εκπροσώπους τους στην πρωθυπουργό για να της ζητήσουν να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Μάικλ Γκοβ, πρώτος πρότεινε την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Συμφωνία Αποχώρησης, τον οποίο στηρίζουν και άλλα μέλη του υπουργικού συμβουλίου (η επικεφαλής κοινοβουλευτικών υποθέσεων της κυβέρνησης, 'Αντρεα Λίντσομ, ο γενικός εισαγγελέας, Τζέφρι Κοξ, και η υφυπουργός Οικονομικών, Λιζ Τρους), που πιστεύουν ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να το διαχειριστεί ο νέος ηγέτης του κόμματος, που θα αναδειχθεί μετά την παραίτησή της.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες γύρω από τον υπουργό υπεύθυνο για τα ζητήματα της Σκοτίας, Ντέιβιντ Μάντελ, ο οποίος θέλει να συναντήσει την Τερέζα Μέι, για να εκφράσει την ανησυχία του ότι η υπόσχεση για ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit θα αποδυναμώσει την θέση των Συντηρητικών στη Σκοτία και την αντίθεσή τους στη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκοτίας.

Η εκτελεστική επιτροπή της Επιτροπής 1922, συνεδριάζει επίσης για να ζητήσει εκ νέου την αλλαγή του κανονισμού του κόμματος, που θα επιτρέψει την κατάθεση δεύτερης πρότασης μομφής στο πρόσωπο της επικεφαλής των Συντηρητικών μέσα σε ένα χρόνο.

 • Εμφανίσεις: 39

Τα ζώδια της Πέμπτης 23ης Μαΐου 2019

zodia-new1

Γράφει ο Κωνσταντίνος Πάππας, PhD*

pappas konstantinos zodiaΛέοντες, η διοχέτευση της ενέργειάς σας σε δραστηριότητες που σας χαρίζουν ευεξία, θα σας κάνει πιο δημιουργικούς. Ο εκνευρισμός και οι αντιπαλότητες θα μπορέσουν να εκμηδενιστούν, αν εσείς κρατήσετε μία ώριμη στάση.

Παρθένοι, μία ευχάριστη διάθεση θα σας υποδείξει νέους δρόμους και ευκαιρίες που θα μπορέσετε να τις αξιοποιήσετε. Η υπερβολική όμως ευαισθησία σας, θα είναι το εμπόδιο που μπορεί να επηρεάσει τα σχέδιά σας.

Αιγόκεροι, συγκεντρωθείτε σε θέματα που θα χαρακτηρίσουν την άνοδο σας και θα προκύψουν μέσα από αυτά ευκαιρίες, οι οποίες θα σας αλλάξουν την ζωή σας.

ΚΡΙΟΣ

Η μέρα, θα είναι για σας ευχάριστη και θα μπορέσετε να κάνετε δημιουργικά πράγματα, παρέα με τους φίλους σας. Οι στόχοι σας, σας δίνουν το έναυσμα να χαράξετε νέους δρόμους και να αγαπήσετε τον εαυτό σας, δείχνοντάς εμπιστοσύνη στις δυνατότητες που έχετε.

ΤΑΥΡΟΣ

Οι μνήμες του παρελθόντος, θα ξυπνήσουν σήμερα και θα σας φέρουν αντιμέτωπους με τις κινήσεις και τις ενέργειες που έχετε κάνει. Θα πρέπει να αποσαφηνίσετε τα λάθη που έχουν δημιουργηθεί και να βρείτε νέους τρόπους επίλυσης. Η απογοήτευση δεν βοηθάει, απλά φέρνει στο προσκήνιο τύψεις και ενοχές.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι νέες συνεργασίες και τα σχέδια που έχετε οργανώσει, μπορούν να πάρουν μορφή καθώς είστε επικεντρωμένοι στον στόχο σας. Μην αφήσετε τα τρίτα άτομα να εισβάλουν αρνητικά στην προσωπική σας ζωή, απλά κρατήστε τους σε απόσταση και ξεχωρίσετε την δική σας θέση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η ευχάριστη διάθεση, βοηθάει τις προσωπικές σας σχέσεις. Σήμερα, θέλετε να φροντίσετε τον σύντροφό σας και να του δείξετε πόσο πολύτιμος είναι για σας, αυτό μπορεί να ανανεώσει την σχέση σας. Έντονα συναισθήματα, έρχονται πάλι στο προσκήνιο.

ΛΕΩΝ

Ο εκνευρισμός και η οξυθυμία, είναι στοιχεία που δεν μπορείτε να τα κρύψετε εύκολα σήμερα. Οι αλλαγές και τα απρόοπτα, σας έφεραν έξω από τα νερά σας και δημιούργησαν ένα κλίμα ανασφάλειας. Προσπαθήστε να εκλογικέψετε τα συναισθήματα σας και να λειτουργήσετε, με περισσότερη ωριμότητα στα ζητήματα που εξελίσσονται.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σήμερα, εξετάστε καλύτερα προτάσεις ιδιαίτερα στον επαγγελματικό σας τομέα. Μην λειτουργείτε με το συναίσθημα στις αποφάσεις που πρέπει να λάβετε, απλά σκεφτείτε με καθαρή λογική. Η ευαισθησία που σας διακατέχει, μπορεί να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά σας.

ΖΥΓΟΣ

Η αγάπη για την ζωή, σας ωθεί να δημιουργείτε νέα πράγματα και σχέδια καθημερινά κα να μην μένετε σε στερεότυπα. Ο αέρας της διαφορετικότητας, σας διακατέχει και το κοντινό σας περιβάλλον ενθουσιάζεται από τις ενέργειές σας. Συνεχίστε να κινήστε ελεύθερα και να κατακτείτε τους στόχους σας.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι συμβουλές που θα δώσετε σε άτομα που σας ενδιαφέρουν, θα είναι σημαντικές και θα τους βοηθήσετε στους προβληματισμούς τους. Η ενέργεια σας αυτή, θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σας και θα νιώσετε ηθική ικανοποίηση. Η φροντίδα και η υποστήριξη, στέκονται ως αρετές στην ζωή σας.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Πριν κάνετε νέες ενάρξεις στην ζωή σας, κάντε έναν απολογισμό που θα σας φέρει κοντά με τα λάθη του παρελθόντος. Αυτό θα είναι χρήσιμο, για τα επόμενα βήματά σας. Έχετε το σθένος να αντιμετωπίσετε τα πάντα με σύνεση και αυτό, σας δίνει την ευκαιρία να τα καταφέρετε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν σας είναι εύκολο να αντιμετωπίσετε, τις δύσκολες καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω σας και ως αποτέλεσμα να κλείνεστε στον εαυτό σας. Η μοναξιά, είναι ένα έντονο συναίσθημα και προσπαθείτε μέσω αυτής, να βρείτε τον εαυτό σας. Μην πιέζετε τα πράγματα και αφήστε τα δύσκολα, για αύριο.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι συνεργασίες με νέα πρόσωπα και ειδικά του γυναικείου φύλου, θα έχουν καλές προοπτικές στο μέλλον. Η δυναμική που θα δείξετε, θα βοηθήσει και τους άλλους γύρω σας. Επίσης, η φιλική σας διάθεση θα ισορροπήσει τις σχέσεις σας με κοντινά και οικογενειακά πρόσωπα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η απάντηση που μπορεί να λάβετε σήμερα, θα σας ξυπνήσει μνήμες και συναισθήματα. Μείνετε προετοιμασμένοι και μην χάνετε την ψυχραιμία σας, όταν τα πράγματα γίνονται πιο έντονα γύρω σας.

Πρόεδρος του Κέντρου «Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής»

 • Εμφανίσεις: 42

Ο καιρός της Πέμπτης 23ης Μαΐου 2019

kairos164

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές στα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια, με ασθενείς τοπικές βροχές θα είναι τα σημερινά χαρακτηριστικά του καιρού. Από το μεσημέρι στα βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και στη συνέχεια σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά και νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Στην ατμόσφαιρα θα υπάρχουν πρόσκαιρα αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και τα νότια νησιωτικά τμήματα. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Αττική Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Θεσσαλονίκη Αραιές νεφώσεις και γρήγορα γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς. Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Μακεδονία, Θράκη Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα ανατολικά και γρήγορα γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Η ελάχιστη στη δυτικά Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα νότια και γρήγορα γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος, Εύβοια Αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας και πιθανόν της ανατολικής Στερεάς. Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Κυκλάδες, Κρήτη Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι και τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: Αρχικά από βόρειες και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην Κρήτη από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα Αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 • Εμφανίσεις: 38

Περισσότερα Άρθρα...

 1. Επανεξετάζεται η άδεια Κουφοντίνα – Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε το βούλευμα
 2. Έκτακτα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ στα εκλογικά κέντρα
 3. Πανελλήνιες εξετάσεις 2019: Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο αριθμός των εισακτέων
 4. Πρώτες κάλπες σε Βρετανία και Ολλανδία ~ Όλοι φοβούνται νίκη ακροδεξιών και ευρωσκεπτικιστών
 5. Όσο πληρώνεις χρέη, τόσο αυξάνεται το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς
 6. Καταγγελίες Ιμάμογλου πριν τις επαναληπτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη
 7. Το Μουντιάλ του 2022 θα γίνει τελικά με 32 και όχι 48 ομάδες ~Ζημιά 350 εκατ. ευρώ για τη FIFA
 8. Το Δικαστήριο της ΕΕ απέρριψε προσφυγές ομολογιούχων για το κούρεμα του 2012
 9. Η κακή διατροφή και αλκοόλ ευθύνονται για το 10% των κρουσμάτων καρκίνου
 10. Επίθεση σε εκλογικό κέντρο υποψήφιου δημάρχου της Γλυφάδας
 11. Μαρούσι: «Με τελειώσατε, με τελειώσατε», φώναζε ο 65χρονος πριν αυτοκτονήσει (pics&vids)
 12. Θεσσαλονίκη: Τα έκαναν «γυαλιά-καρφιά» σε νηπιαγωγείο οικισμού Ρομά (pics)
 13. Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί
 14. Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα μοιράζει την Κυριακή
 15. Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για πυροβολισμούς στο Μαρούσι

+ Σας ενδιαφερουν...

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS