Αιτήσεις για τον τρίτο κύκλο του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward»

Ο ΟΠΑΠ, πιστός στη στρατηγική του να δημιουργεί αξία για την ελληνική κοινωνία και την οικονομία, συνεχίζει για τρίτη χρονιά την υλοποίηση του προγράμματος «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο συμβάλλει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της απασχόλησης. Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ θα υποδεχθεί εφέτος νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα τους προσφέρει μια μοναδική προοπτική για να αναπτυχθούν, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και κατ’ επέκταση να ενισχύσουν την ελληνική αγορά.

 

Σαράντα μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν ήδη επωφεληθεί από τη συμμετοχή τους στο «ΟΠΑΠ Forward». Πρόκειται για τις εταιρείες που εντάχθηκαν στους δύο πρώτους κύκλους του προγράμματος, οι οποίες έχουν δημιουργήσει 417 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, ενώ μέσω των συνεργασιών που έχουν αναπτυχθεί υποστηρίζουν 3.184  νέες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Παράλληλα, έχουν αυξήσει το συνολικό τους τζίρο κατά 20%.

Οι νέες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα παρακολουθήσουν τον τρίτο κύκλο του «ΟΠΑΠ Forward» μαζί με τις υπόλοιπες 40 συμμετέχουσες, θα λάβουν μία ολοκληρωμένη σειρά υπηρεσιών. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα τους παρέχει: 

•Ολοκληρωμένη καθοδήγηση μέσω ενός δικτύου επιτυχημένων επιχειρηματιών και υψηλόβαθμων στελεχών της αγοράς

•Εκπαιδευτικά σεμινάρια σε τομείς όπως η στρατηγική, η διαχείριση οικονομικών και ανθρώπινου δυναμικού, το marketing και οι πωλήσεις, το branding και η επικοινωνία

•Πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα

•Πρόσβαση σε διεθνείς αγορές

•Δράσεις δικτύωσης τόσο με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, όσο και με άλλους επιχειρηματίες

Από τον Απρίλιο του 2017, όταν άρχισε η υλοποίηση του προγράμματος, έχουν πραγματοποιηθεί 160 συναντήσεις μεταξύ των εταιρειών και του δικτύου συμβούλων (mentors) του προγράμματος, 140 συμβουλευτικές συνεδρίες με το δίκτυο των υψηλόβαθμων στελεχών που συμμετέχουν συμβουλευτικά στο πρόγραμμα, 60 επαφές με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού και 26 εκπαιδευτικά σεμινάρια.

 

Υποβολή αιτήσεων και διαδικασία επιλογής

Το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward» υλοποιείται σε συνεργασία με τον διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό στήριξης της επιχειρηματικότητας Endeavor Greece και απευθύνεται σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους, όπου η Ελλάδα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως είναι ο τουρισμός, η αγροτική παραγωγή, η βιομηχανία τροφίμων και ποτών, καθώς και σε κλάδους με προοπτική ανάπτυξης, όπως οι νέες τεχνολογίες.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στον τρίτο κύκλο του προγράμματος θα επιλεγούν βάσει μιας σειράς ποσοτικών και ποιοτικών κριτηρίων που αφορούν τόσο στην επιχείρηση, όσο και στον ίδιο τον επιχειρηματία. Μετά την αρχική αξιολόγηση, οι επιχειρήσεις που πληρούν τα ποσοτικά κριτήρια, θα συμμετάσχουν στη φάση της συνέντευξης, κατά την οποία θα αξιολογηθούν σε θέματα όπως επιχειρηματική στρατηγική, καινοτομία, δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης και επιχειρηματικό μοντέλο. Αφού ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις, θα διαμορφωθεί η λίστα των επικρατέστερων επιχειρήσεων, από την οποία θα γίνει η τελική επιλογή εκείνων που θα συμμετάσχουν στο «ΟΠΑΠ Forward».

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 12 Μαρτίου (ώρα λήξης 12:00 το βράδυ).  Η υποβολή αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ιστότοπου Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr  όπου είναι διαθέσιμες, επίσης, όλες οι πληροφορίες για το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward».

  • Εμφανίσεις: 25

Έτοιμοι για το ραντεβού με την Εθνική του 2004

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με την τελευταία προπόνηση η προετοιμασία της ομάδας των βετεράνων επαγγελματιών παικτών από την Ήπειρο για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της 20ης Φεβρουαρίου στο Εθνικό Στάδιο, απέναντι στην ομάδα – θρύλος του 2004.

Η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στους επίλεκτους ποδοσφαιριστές από την Ήπειρο, που αγωνίστηκαν σε επαγγελματικά πρωταθλήματα και στην ομάδα που πρόσφερε την μεγαλύτερη επιτυχία ομαδικού αθλήματος στη χώρα, προκαλεί ήδη τεράστιο ενδιαφέρον και το απόγευμα της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου στο στάδιο «Ζωσιμάδες», οι μεγαλύτεροι θα έχουν την ευκαιρία να θυμηθούν τις ένδοξες στιγμές του πρόσφατου παρελθόντος , οι δε νεότερες γενιές, να δουν από κοντά ποδοσφαιρικές προσωπικότητες που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Η ομάδα των επίλεκτων Ηπειρωτών, με προπονητή τον Γ. Οικονόμου πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση το βράδυ της Πέμπτης, με τον προπονητή και τον Χρήστο Μήτση, βετεράνο ποδοσφαιριστή, που αγωνίστηκε και στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, να αναφέρονται στην προσμονή της αναμέτρησης αυτής. Εκ μέρους της περιφέρειας Ηπείρου, που διοργανώνει την ποδοσφαιρική αναμέτρηση, ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Γοργόλης απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στο φίλαθλο κοινό της πόλης και της Ηπείρου γενικότερα να προσέλθει για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 16.00 της προσεχούς Τετάρτης, στους «Ζωσιμάδες» και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ από την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

  • Εμφανίσεις: 19

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ Πραγματοποιείται μοριακός έλεγχος

Απαντώντας σε αναφορά της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη, ότι στα τμήματα νοσοκομείου δεν έγινε σε κανέναν ασθενή που νοσηλεύεται μοριακός έλεγχος για ανίχνευση της γρίπης, το Νοσοκομείο Χατζηκώστα αναφέρει: «Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, μετά από ενημέρωση του Τμήματος Λοιμώξεων επισημαίνει ότι στο Νοσοκομείο μας όντως δεν υπάρχουν και δεν χρησιμοποιούνται τα γνωστά RAPID TEST,

η αξιοπιστία των οποίων αμφισβητείται, πραγματοποιείται όμως, μοριακός έλεγχος, με δείγματα που στέλνονται δωρεάν στο Κέντρο Αναφοράς Γρίπης της Β. Ελλάδας (Α.Π.Θ), για ασθενείς που νοσηλεύονται στα ιατρικά τμήματα του Νοσοκομείου μας - κατά την κρίση του θεράποντα ιατρού - και όχι μόνο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.)». Και συμπληρώνει: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να είμαστε το μόνο Νοσοκομείο στο οποίο ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ, κάνουν την συγκεκριμένη εξέταση δωρεάν. Για του λόγου το αληθές, στη διάθεση του οποιουδήποτε (ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες περί GDPR) τα στοιχεία των περιστατικών στα οποία ζητήθηκε η συγκεκριμένη εξέταση από την έναρξη της φετινής εποχιακής γρίπης, για το έτος 2019, έχουν ενδεικτικά εξεταστεί δέκα πέντε (15) περιπτώσεις μόνο». «Η ανακοίνωση επομένως της ΠΟΕΔΗΝ για το Γ.Ν.Ι «Γ.Χατζηκώστα», είναι κατηγορηματικά αναληθής», καταλήγει.

  • Εμφανίσεις: 22

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS