Κριτική του Σταύρου Θεοδωράκη από τα Γιάννενα για το σκηνικό πόλωσης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Θέση για τα ευρωπαϊκά ζητήματα ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα μεγάλα κόμματα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες στα Γιάννενα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγόρησε τους κ.κ Τσίπρα και Μητσοτάκη πως επιδιώκουν να στήσουν «μια γιορτή για δύο», ώστε και ο ΣΥΡΙΖΑ να διασωθεί με ένα χαμηλό αλλά ασφαλές ποσοστό ήττας που θα του επιτρέψει να κυβερνήσει μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά και ο κ. Μητσοτάκης να φανεί ως ο μοναδικός ηγέτης της επόμενης μέρας. «Για να πολώσουν τον κόσμο, λένε πράγματα μόνο από την δική τους πλευρά και όχι από την πλευρά της κοινωνίας, προσπαθώντας να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά κομματικά οφέλη», τόνισε και υπογράμμισε πως «τα προβλήματα της Ευρώπης και της Ελλάδας δεν λύνονται ούτε με κραυγές, ούτε με μικρές συνεχείς εμφύλιες συρράξεις στην Αθήνα».
Αμφισβήτησε το φιλοευρωπαϊκό προφίλ που προσπαθούν να χτίσουν οι ηγέτες των κομμάτων εξουσίας, καθώς «ο κ. Τσίπρας έχει δείξει ότι είναι με την Ευρώπη την στιγμή μόνο που τον συμφέρει» ακολουθώντας μία αλλοπρόσαλλη αριστερίστικη πολιτική στα διεθνή θέματα, ενώ την ίδια στιγμή, «ο κ. Μητσοτάκης ξεκινά τον προεκλογικό αγώνα αγκαλιά με τον κ. Βέμπερ, ο οποίος δεν αποτελεί παράδειγμα Ευρωπαίου ηγέτη, έχοντας εκφράσει ακραίες απόψεις και για την Ελλάδα αλλά και για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση». Και κατέληξε πως με την ατζέντα Βέμπερ «οι ανισότητες βορρά – νότου, οι ανισότητες φτωχών –πλουσίων θα ενταθούν».
Με αφορμή και την επίσκεψή του στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Κατσικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού αναγνώρισε πως μετά από τόσες καθυστερήσεις και διαμαρτυρίες οι υλικοτεχνικές υποδομές έχουν διορθωθεί, τόνισε: «Δεν υπάρχει μία κυβερνητική πολιτική για τη μετανάστευση και την προσφυγιά. Μετακυλίονται οι ευθύνες σε επιμέρους υπηρεσίες και δεν έχει χαραχθεί μία κεντρική πολιτική για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες» και αντιπρότεινε «ενιαίους κανόνες ασύλου, είτε στην Ελλάδα είτε σε άλλες χώρες της Ε.Ε. και ο διαμοιρασμός των προσφύγων και των μεταναστών να γίνεται με κεντρική απόφαση της Ε.Ε. με χαρακτηριστικά αλληλεγγύης».
«Τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία είναι κατοχυρωμένα με αγώνες και δεν μπορεί να τα καταργήσει ο οποιοσδήποτε υπουργός ή άλλα στελέχη της κυβέρνησης», σημείωσε ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης ερωτηθείς για το θέμα μεταξύ του κ. Πολάκη και του κ. Κυμπουρόπουλου.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ακόμα πως το δικαίωμα του ενός πρέπει να είναι σημαντικό σε μια σύγχρονη πολιτεία, με πράξεις και όχι ευκαιριακά. «Εμείς το έχουμε κάνει πράξη στη Βουλή, είτε αφορά ανθρώπους με αναπηρία, είτε ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό ή θρησκευτικό προσανατολισμό», είπε και κάλεσεόλα τα κόμματα αντί να ξιφομαχούν με βάση την επικαιρότητα, να ευθυγραμμιστούν με την αρχή ότι και το δικαίωμα του ενός έχει σημασία και δεν μπαίνει σε καμία αμφισβήτηση.
Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν στην περιοδεία του στα Γιάννενα οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Γεράσιμος Παπαδόπουλος, Γιάννης Κωνσταντινίδης και Κλεοπάτρα Σιδηροπούλου.

  • Εμφανίσεις: 41

Ξεκινούν τα έργα ύδρευσης στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η Δημοτική Αρχή Ζίτσας τις διαδικασίες για την κατασκευή των μεγάλων έργων ύδρευσης στη Δ.Ε. Μολοσσών που είχαν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» του Υπουργείου Εσωτερικών. Τα έργα προϋπολογισμού άνω των 3,5εκατ.ευρώ αντικαθιστούν δίκτυα 40-50 ετών τα οποία δημιουργούσαν με τις καθημερινές τους βλάβες, τεράστια προβλήματα.


Μετά και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων των δύο έργων από το Δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο και τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών οι εργασίες ξεκινούν άμεσα.
Ο Δήμαρχος με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων αναφέρει: «Είμαστε από τους πρώτους Δήμους πανελλαδικά που τρέξαμε τις διαδικασίες και καταφέραμε να υλοποιούμε έργα, που είχαν ενταχθεί στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες για ακόμη μία φορά, αποδεικνύουμε πως είμαστε η Δημοτική Αρχή των έργων και όχι των λόγων. Δουλεύουμε διαρκώς για να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των δημοτών με έργα που έλλειπαν εδώ και δεκαετίες σε βασικές υποδομές, όπως είναι η ύδρευση στα χωριά της Δ.Ε. Μολοσσών».
ΤΑ ΕΡΓΑ
Το έργο «Αντικατάσταση Εσωτερικών δικτύων ύδρευσης Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 2.161.290,32 ευρώ με ανάδοχο την «ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.», περιλαμβάνει παρεμβάσεις (τοποθέτηση νέου αγωγού, φρεάτια ελέγχου και καθαρισμού του δικτύου κ.α.) στα εσωτερικά δίκτυα των Τοπικών Κοινοτήτων:
-Βερενίκης(Οικισμοί: Βερενίκη, Κάτω Βερενίκη, Βεντερίκος & Παλαιοχώρα)
-Δοβλάς (Οικισμοί: Δοβλά & Φτέρη) και
-Ζαλόγγου (Οικισμοί: Ζάλογγο & Κάτω Ζάλογγο).
Το έργο «Ύδρευση Τ.Κ. Δ.Ε. Μολοσσών» προϋπολογισμού 1.435.483,87 ευρώ με ανάδοχο την «ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΣ Α.Τ.Ε.Ε.» περιλαμβάνει παρεμβάσεις (Δεξαμενές, Αντλιοστάσια, Εξωτερικά και Εσωτερικά Δίκτυα) στις Τ.Κ. Βουτσαρά, Κουρέντων,. Χίνκας, Γρανίτσας, Γιουργάνιστας, Γκριμπόβου, Πολυδώρου και Ραδοβιζίου.
Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης» του προγράμματος «ΦιλόΔημος Ι».
Με την ολοκλήρωση τους:
§ Εξασφαλίζεται καλής ποιότητας νερό καθώς θα χρησιμοποιηθούν σωλήνες PE τελευταίας τεχνολογίας.
§ Περιορίζονται οι απώλειες και οι διαρροές του νερού από τους κατεστραμμένους σωλήνες, οι οποίες πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (περίοδος μέγιστης κατανάλωσης) αποτελούν τη βασική αιτία λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν μέχρι σήμερα, οι οικισμοί της Δ.Ε. Μολοσσών.
§ Γίνεται καλύτερη διανομή του νερού με την κατασκευή των αναγκαίων φρεατίων.
§ Μειώνεται το κόστος που δαπανάται μέχρι σήμερα για την αποκατάσταση ζημιών.
§ Καλύπτονται οι μελλοντικές ανάγκες των κατοίκων για χρονικό ορίζοντα 40 ετών.

  • Εμφανίσεις: 53

Με προσοχή η διέλευση στη Μεγ. Αλεξάνδρου

Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όλων των οχημάτων, πλην εκτάκτων αναγκών, στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου, θα ισχύσει για το χρονικό διάστημα από 30/04/2019 έως το πέρας των εργασιών κατασκευής πεζοδρομίων.


Η κίνηση πεζών και οχημάτων θα γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή μέσω εργοταξιακής σήμανσης. 

  • Εμφανίσεις: 55

Βαλίτσα και παύλα! με τον Γιάννη Σερβετά

Μετά την επιτυχία του πρώτου κύκλου παραστάσεων σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Σερβετάς έρχεται στα Ιωάννινα την Παρασκευή 3 Μαΐου στις 21.00 στην αίθουσα "Β. Πυρσινέλλας" του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. 


Μια παράσταση λεκτικό στριπτίζ που θα ’ναι… σα να μπαίνει η άνοιξη. 
Μια παράσταση που θα σου δώσει να καταλάβεις πως είναι πιο τρομακτικό ακόμα και από το να πεθάνεις, το να μη ζεις.
Ζήσε με πολλά χαμόγελα και καλή διάθεση. Τι σου ζητάνε;

Ζωντανά στο πιάνο ο Γιώργος Τζαφέτας.  

Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση (στο βιβλιοπωλείο Αναγνώστης), 12€ την ημέρα της παράστασης

  • Εμφανίσεις: 33

val m amo

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙ.....ΕΣΕΙΣ;

VIDEOS